Düzce Açık Ceza İnfaz kurum hükümlülerinin yaptığı el işleri ve Ceza İnfaz kurumları İşyurtları Müdürlüğü tarafından üretilen ürün sergisi düzenlendi. Hükümlülerin el emekleri belediye sergi salonunda düzenlenen tören ile halka açıldı.

 

 

 

Törene Vali Adnan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve protokol üyeleri katıldı.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, Vali Adnan Yılmaz ve protokol üyeleri sergiyi gezerek el emeklerini tek tek inceledi.

 

 

 

Törende konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, hükümlülerin tahliye olduktan sonra meslek anlamında yaşayacakları sıkıntıların önüne geçmek için yoğun şekilde çalışmalar yapıldığını belirtti.

 

 

Solmaz,“ Cezaevinde kalan hükümlülerin el emeği göz nuru ürettikleri ürünlerin yıl sonu sergisini yapacağız. Hükümlülerin topluma kazandırılması kapsamında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Milli eğitim, halk eğitim merkezi ve İşkur il müdürlüğü ile ortaklaşa yoğun bir çalışma yapılmakta. Bunun önemi nedir, kapalı cezaevi kapatılarak açık cezaevi ihtas edildi. Şu anda açık cezaevinde 130 civarında hükümlü kalmakta. Bundan sonraki asıl amacımız buradaki 130 hükümlü değil daha sonra yapılacak olan Çilimli T Tipi cezaevine hazırlık yapmaktı. Burada daha az mahkumla yapabildiğimiz ürünleri özellikle ekonomik olarak ileride Düzce’nin kalkınması adına yapabileceğimiz çalışmalar ve katılar noktasında önem arz ettiğini özellikle ifade etmek istiyorum.” Dedi.

 

 

Hükümlüler tarafından yapılan el işleri sergisi yoğun ilgi gördü. Topluma kazandırılmaları ve meslek edinmeleri için açılan kurslarda eğitim gören hükümlülerin yapmış oldukları el işi ürünler büyük beğeni topladı.

 

 

Birbirinden güzel gemi maketlerinin de yer aldığı sergide Vali Adnan Yılmaz’ın ilgisini en çok çeken ise ayakkabılar oldu. Ayakkabıları beğenen Yılmaz birkaç çeşit ayakkabıyı denedi.
Sergi belediye sergi salonunda 2 gün süre ile açık kalacak. 


Haber: M. YILMAZ