Eğitim Merkezi Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada, 2017-2018 eğitim ve öğretim dönemi için Ahşap İşlemeciliği, Gümüş İşlemeciliği, Mermer İşlemeciliği ve Aşçı Çırağı branşlarında, Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile yapılan iş birliği kapsamında 16-55 yaş arasındaki erkek ve kadınlara yönelik mesleki eğitim verileceği ifade edildi. Eğitime alınacak kursiyerlere her bir eğitim günü için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından her kursiyere 25 ile 35 TL ödeneceği belirtildi.

Ahşap İşlemeciliği bölümü bünyesinde Dekoratif Ahşap Süsleme kursunun 16 Ekim-26 Aralık, Ahşap Oymacılığı 13 Kasım-8 Mart ve Ahşap Kakmacısı meslek dalının ise 13 Kasım-26 Şubat tarihleri arasında olacağı kaydedildi. Mermer İşletmeciliği bölümünde atölyecilik ve Mozaik eskitme 13 Kasım-25 Nisan, Gümüş İşletmeciliği bölümünde Gümüş Kazaz Örücülüğü 9 Ekim-21 Kasım, Takı Yapımı eğitiminin 27 Kasım-5 Nisan ve Aşçı Çırağı bölümünün ise 9 Ekim-23 Kasım tarihlerinde gerçekleştirileceği dile getirildi.

Açıklamada ayrıca başvuru için gerekli evraklar ile kursiyer başvuru ve beyan formunun web adresinden veya Eğitim Merkezinden temin edilebileceği aktarıldı.