Kabalak’ın Yayla Köyünde yaşayan Polat ailesi küçük kızları Ela Nur için gözyaşı döküyor. Henüz iki yaşında olan Ela Nur’u ailesi yüksek ateşten dolayı birkaç sefer doktora getirmişler fakat bir sonuç alamamışlardı. Son olarak sağ kalçasında bir çıban çıkan Eda Nur bu çıbanla beraber tekrar ateşlenince hastaneye kaldırılmış yanlış tedaviden dolayı yüz felci geçirmiş.

Hastane başhekiminin zamanla düzelir dediği Ela Nur halen tam olarak düzelememiş. Doktorlarla tartışan ailenin başka bir hastaneye gitmesine izin vermeyen hastane yetkilileri 20 gün hastanede yatan Ela Nur’u her hangi bir iyileşme olamamasından dolayı Ankara’ya sevk etmişler. Yapılan tetkiklerden sonra ilik yetmezliği olduğu anlaşılan Ela Nur, orada tedavi gördüğü esnada yürümeye başlamış, fakat ilaç tedavisini düzenli olarak yapamayan minik Ela Nur, tekrar yürüyemez olmuş. 

İki ay Düzce’de üçüncü ay Ankara’da tedavisine devam etmesi gereken Ela Nur, maddi olanaksızlıklardan dolayı Ankara’ya gidip tedavisini tamamlayamıyor. Düzce Belediyesinde çalışan baba Yaşar Polat, sigortalı ve kızını sigortasından yararlandırabiliyor. Ama maddi olanakları olmadığı için Ankara’da tedavi gördüğü hastaneye gidemiyorlar. 

Doktorların iyi beslenmesi gerektiğini söyledikleri Ela Nur’un annesi Bedriye Polat, olayı gözyaşları içinde anlattı. Kızına sıvı gıdalar vermeye çalıştığını söyleyen Polat, artık kızının yüzünün gülmesini istediğini ifade etti.

Minik Ela Nur’un amcası Ömür Polat, yeğeninin bir an önce sağlığına kavuşmasını istediklerini, ama onlarında durumu olmadığını, ellerinden bir şey gelmediğini ifade etti.