Son dönemde sık meydana gelen elektrik kesintileri, Düzce'de sıkıntı yaratmaya devam ediyor. Elektrik dağıtımından sorumlu olan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) tarafından planlı olarak yapılan kesintilerin yanı sıra ani olarak yaşanan kesintiler yüzünden mağduriyet ortaya çıkıyor. Son olarak dün elektriklerin ani şekilde kesilip yeniden yüksek voltajlı gelmesinden dolayı bir çok elektronik eşyanın kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

Elektronik cihazlar kullanılamaz hale geldi

Elektrikli ev eşyalarının yanı sıra yoğun elekronik cihazların kullanıldığı eğitim kurumları başta olmak üzere bir çok işyerinde yüksek voltajın yarattığı yüklenme sonucunda cihazlar çalışamaz hale geldi. Özellikle şehir merkezinde sık zaman aralıkları ile yaşanan elektrik kesintilerine tepkili olan vatandaşlar, bu konuda bir açıklama yapılmadığı gerekçesiyle elektrik dağıtım firmasını eleştirdi. Eşyaları zarar gören işyeri sahipleri ve vatandaşlar, yaşanan olumsuzluklarla ilgili muhatap bulamadıklarını ifade ederek, hava şartlarının kesintiye neden olacak bir durumda olmamasına karşılık neden ani şekilde elektriklerin kesildiğini sorguladı ve yekililerden cevap istedi.

Öte yandan ani elektrik kesintileri ve ani voltaj değişimleri nedeniyle beyaz ve elektronik eşyaların bozulduğu Düzce'de "Dağıtım hatlarında altyapı eksikliği mi var?" sorusu da akılları kurcalıyor.