2007 yılında kurulan ve birçok Sosyal Sorumluluk projesine katkıda bulunan Ayışığı Derneği tarafından iftar programı düzenlendi.

Memur-sen Evleri Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar programında Dernek Başkanı Abdulvahap Özen,  davetlilere Ayışığı Derneğinin yapmış olduğu çalışmaları anlattı.

Ayışığı derneğinin yardımlaşma ve proje çalışmalarına ağırlık veren bir kuruluş olduğunun altını çizen Özen, bugüne kadar çok fazla gündem yapmaya ihtiyaç duymadıklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde basınla paylaştıkları kalıcı konutlardaki anket çalışması ile ilgili konuşan Özen, bu çalışmanın arka planında herhangi bir hesap olmadığı belirtti.
Yönetim boşlukları var

Kalıcı konutlarda en büyük problemin yönetim boşlukları olduğuna dikkat çeken Özen, “burada kastettiğimiz idari yönetim değil, ada yönetimleri ve site yönetimlerinde ciddi boşluklar var. Yaklaşık yüzde 10’luk bölümlerde yönetimin olmadığı ve insanların kendi başına yaşadığı binalar var. Ada yönetimlerinde de ciddi eksiklikler var. Bütün bunlarda oradaki yaşam kalitesinin ve sahiplenme dürtüsünü örseleyen sonuçlar doğurmuş. Kalıcı konutlara sahip çıkacak olanlar yine burada yaşayan insanlar. Bu sıkıntıları birebir yaşayan insanlar deklare etti. Anketimizde belediye ile ilgili bölümlerde vardı. Orada da en büyük sıkıntı ulaşım olarak lanse edildi. Ancak belediyenin hizmetlerinden memnun musunuz sorusuna yüzde 56 memnuniyet oranı ile karşılık verilmiş. Dolayısıyla bu çalışmamızın arka planında herhangi bir hesap yoktur.”dedi.

Haber; S. KAŞKIR