Gümüşova’ya bağlı Elmacık Köyü’nde iki yıl önce de meydana gelen dere yatağındaki taşkın, yağışlı havaların etkisiyle yeniden köylünün başına bela oldu. Yağmur yağışı ve eriyen kar suları bir köyü sular altında bıraktı.

Dere yatağında meydana gelen taşkınla sular köyün yollarından aktı. Evlerin bahçeleri ve ahırları su bastı.



Okullarından çıkan öğrenciler suyla kapanan yolu aşamayınca evlerine otomobillerle ulaştırıldı. Aracı olmayanlar çizmeleri giydi, çocuklarını kucaklarında sudan geçirerek evine götürdü.

Köyümüzün halini görün!

Elmacık Köyü Muhtarı Yüksel Yılmazoğlu, son yıllarda yaşadıkları sorun için yasal prosedürü tamamlamalarına rağmen harekete geçilmediğini savundu.

Elmacık Köyü Muhtar Azası Ayhan Macit, yaşadıkları sorundan dolayı yetkililere yüklendi. Macit, “Dere yataklarının kapalı olması nedeniyle köyümüzü su bastı. Bu durum yaklaşık 3-4 yıldır devam ediyor. Az bir yağış olduğunda hep aynı manzara oluşuyor. Muhtarımız konuyla ilgili dilekçesini ilgili mercilere verdi. Yetkililer sorunumuza çözüm üretmedi. İl Özel İdaresi, Düzce Valiliği ve Gümüşova Kaymakamlığı ilgilenmedi. Seçim sürecinde oy istemek için geliyorlar, bir daha gelmiyorlar. Biz de sesimizi duyurmak ne halde olduğumuzu göstermek için sizleri davet ettik. Gümüşova Kaymakamlığı’nı aradık, ulaşamadık. İl Özel İdaresi’ni aradık onlarda cevap vermiyor. Düzce Valiliği’ne Elmacık Köyü sakinleri olarak sesleniyoruz. Köyümüzün halini görün.” dedi.

Çözüm ıslahta ama...

Köyde yaşayan Ahmet Demirci de Elmacık Köyü Muhtarı Yüksel Yılmazoğlu’nun köyde yaşanan sorunu ilgili mercilere bildirdiğini ifade ederken, taşkınları önlemek için gerekli olan ıslah çalışmasının yapılamaması gerekçesi olarak dere yatağının çevresindeki tapulu arazilerin sahipleri tarafından verilmek istenmemesini gösterdi.

Haber:Y.SEVER