18 yıllık emeğin ardından Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Belediye Başkanı Dursun Ay’ın da destekleriyle Cumhuriyet Mahallesi Kent Pazarı’nda yapılan Üreten Kadınlar Emek Pazarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve eşi Nursel Ay ve vatandaşlar katıldı.

“Düzce’nin gözbebeği haline getireceğiz”
Açılışın ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, şu ifadelere yer verdi:

“Kadın emeğinin değerlendirilmesi ve kırsal kalkınmada kadının bu dönem çalışmalarımızın başında olacağını ifade etmiştik. Burada da uzun yıllardır uğraş veren, tırnaklarıyla çalışan kadınlar var. böyle bir Pazar ihtiyacı bize ifade edilmişti. Ayrıca parti olarak çıkarttığımız kararla kadınların evlerinde ürettikleri ürünler gelir vergisinde muaf tutuluyor. Hem kendi emeklerini sergileyebilecekleri, hem de üretebilecekleri bir sergi olsun istedik. Bu pazaryeri belediyemizin önemli bir projesi ve Sayın Başkanımız bu konuya çok sıcak baktı. Bundan sonra Çarşamba günleri Düzce’nin bir pazaryeri var. kadın emeğini değerlendirme pazarı ve burası daha da dolacak. Bayramdan sonra inşallah bu pazarı Düzce’nin gözbebeği haline getireceğiz.”

“Burası çok yoğun olacak”
Başkan Dursun Ay da yaptığı konuşmada şu cümlelere yer verdi:

“Hanım kardeşlerimizin el emeğini burada sergilemekten biz de mutluluk duyduk. Burayı biliyorsunuz sadece Pazar günleri pazarcılarımız açıyordu. Öbür günler aktif olmuyordu. Dolayısıyla hanım kardeşlerimiz burayı canlandıracak. Buraya çok kalabalık gelecek. Bildiğiniz gibi Melensu Park’ta bir yoğunluğumuz var. Burada da aynı yoğunluğu elde edeceğimizi düşünüyorum. Elde ettikleri ürünleri burada sergileyecekler. İnşallah burada satabilecekleri ürünleri yetiştirebilirler çünkü burası çok yoğun olacak. Ben kendilerine bol kazançlar temenni ediyorum.”

“Düzce’nin yöresel ürünlerini tanıtmaya başladık”
Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri yaptıkları açıklamada şöyle konuştu:

“Biz çok büyük bir yüreğiz. Bir kadın değil bin kadınız. Yürek atmaya başladı bugün ve ben çok mutluyum, çok gururluyum. Bugün bir başladık yarın bin olacağız. Ondan sonra da binler olacağız. Az başladık, çok olduk, çoğaldık, çok çok olduk. Umudumuz gelişti, dallarımız yeşerdi. Burası, 18 yıllık azmin ve umudun bir çalışması oldu. Biz depremden sonra hep önem verdik ve bugünü bekledik. Sayın Vekilimize ve Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bütün emekçi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu emeğin arkasından tüm Düzceli kadın arkadaşlar tutsun diye de temenni ediyorum. Hayırlı ve mutlu bir gün bugün. Sayın Vekilimiz Ayşe Keşir’in ivedilik ve çözüm odaklı çalışması sonucunda bunu yapmayı başardık. Burayı bize sağlayan değerli Başkan Dursun Ay ve eşine hep birlikte bu pazarda kadınların ekonomik anlamda güçlenmesi adına bir başlangıç başladı. Bundan sonra daha coşkulu, daha güzel çalışmaların olacağına inanıyoruz. Düzce’nin yöresel ürünlerini tanıtmaya başladık.”

“Düzceli hanım kardeşlerimize güveniyorum”
Başkan Ay’ın eşi Nursel Ay da kadınların desteklerine değinerek şu şekilde konuştu:

“Çalışkan, azimli, istekli kadınlarımızın yanında olmak çok güzel bir duygu. Bu konuyla ilgili Ülviye Hanım ve Selma Hanım çok gayret ettiler. Sonunda güzel bir adım atıldı. Bunun çok daha gelişeceğine, büyüyeceğine ve diğer illerden buraya turlar düzenleneceğine ben inanıyorum. Düzceli hanım kardeşlerimize güveniyorum.”

Konuşmaların ardından açılan pazar gezilirken Cumhuriyet Mahallesi Katlı Pazaryeri ve Aile Yaşam Merkezi’nde açılan “Üreten Kadınlar Emek Pazarı” her Çarşamba günü saat 08.00’dan 20.00’a kadar ve aynı zamanda Pazar günleri de hizmet verecek.
 

Haber: M. AYDIN