Yığılca'nın Kırık Köyü'nde evi yanan Ali Er adlı vatandaşın kaymakama ulaşamadığını belirttiği sözlerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Yığılca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yapılan açıklamada 700 lira emekli maaşı ve 8 dönüm tapulu arsası bulunan bir şahsa resmi anlamda yardım yapılmasının mümkün olmadığı vurgulanarak, ilgili şahsa yardım yapılması için Kaymakamlık nezdinde başka kaynaklar temin edilmesi yönüne gidildiği açıklandı.

 

"Yığılca Kaymakamına üç haftada ulaşabildim" sözünün tamamen yanıltıcı ve yalan olduğunu dile getiren vakıf yöneticileri, Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan'ın halkın içinde ve yanında onların dert ve dileklerine tercüman olan bir kaymakam olduğunun bilindiği hatırlatılarak "Kaymakam Özcan, evi yanan bu şahsa başka kaynaklardan yardım alabilmenin çabası içine girmiştir" denildi.

 

Öte yandan AFAD'dan edinilen bilgilere göre, Kaymakam Mehmet Özcan'ın evi yanan bu şahsa, vakıftan ödenek çıkmadığı için "ev yapım yardımı" adı altında yardım alabilmek için müracaatta bulunduğu da  ortaya çıktı.

Haber;E.TAYHAN