Düzce'nin zenginlikleri sektöre anlatılacak
Türkiye’nin en kapsamlı turizm fuarı olarak kabul edilen ve 25-28 Ocak tarihleri arasında 22’ncisi düzenlenecek Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)'na Düzce, bu yıl da Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) koordinasyonunda katılım sağlıyor. Sektör profesyonellerinin yer aldığı 3 numaralı salonda katılım gerçekleştirilecek fuarda MARKA ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sektörle buluşacak.

EMITT'te yatırımcı hüsranı
Turizmde hak ettiği noktaya ulaşması için yıllardır yapılan girişimlerin bir halkasını oluşturan  EMITT Fuarı'ndan Düzce, şu ana kadar beklediği ölçüde geri dönüş alamadı. Doğal, tarihi ve kültürel potansiyellerinin daha geniş kitlelere tanıtılması sayesinde turist sayısında kıpırdanmalar olsa da konu yatırımcı olunca durum hiç de iç açıcı olmadı.

MARKA Kardüz'ü gündemine aldı
Bunun farkında olan MARKA da yıllardır kış turizmine kazandırılması istenen ancak bir arpa boyu yol alınamayan Gölyaka sınırları içerisinde bulunan Kardüz Yaylası'nı gündemine aldı. Bölgedeki turizm yatırım olanaklarının fuar süresince ilgilenenlere aktarılacağını duyuran MARKA, Düzce Kardüz Yaylası başta olmak üzere özel teşvik olanaklarının bulunduğu yörelere özel önem verildiğini açıkladı.

30 yılda sıfır yatırım
Bir çok siyasi ve idarecinin "Türkiye'nin Davos'u olacak" dediği Kardüz'ün 1980'li yıllardan bu yana kayak merkezine dönüştürülmesi hayali gerçeğe dönüştürülemedi. Son 5 yılda yol ve elektrik sorunu aşılarak altyapı hazırlandı, turizm gelişim bölgesi ilan edilerek yatırımcının önü de açıldı! Ancak buna karşılık tesisleşme adına gelinen nokta sıfır yatırım!

Düzce beklesin, komşular oteller diyarına döndü
Kardüz, turizme açılamadan bir kış sezonuna daha geride bırakmaya hazırlanırken, komşu illerdeki kayak merkezleri adeta oteller diyarına dönüştü. 

EMITT önemli fırsat
Kayak sporu için gerekli yatırım ve tesisleşme yapıldığında gözde kayak merkezleri ile yarışacak düzeye kısa sürede geleceğine kesin gözüyle bakılan Kardüz için Düzce'nin artık yerinde top sektirmeyi bırakması gerekiyor. Şehrin en yüksek tepesi olan ve kış sporları için biçilmiş kaftan konumundaki Kardüz Yaylası'na EMITT Fuarı vesilesiyle yatırımcı çekmek şimdi yöneticilerin üzerine düşeni yapması gerekiyor.  

Haber: C. ÜSTÜNER