Emniyet Teşkilatınca güvenlik hizmetlerindeki verimliliğin ve etkinliğin yükseltilmesine yönelik birçok proje geliştirilerek hayata geçirilmeye devam ediyor. 2016 yılı Mayıs ve Nisan ayları içerisinde Düzce Üniversitesi ve bağlı meslek yüksekokullarında öğrenimine devam eden ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen öğrencilere yönelik Düzce Emniyet Müdürlüğü tarafından farklı iki gezi düzenlendi.

Gezi programının ilki 28 Nisan Perşembe günü yapıldı. “Ecdada Vefa” isimli proje kapsamında 38 öğrenci Çanakkale’de tarihi yerler ziyaret ederken gezinin ruhunu uygun hediyeler takdim edildi. Öğrenciler gezi vasıtasıyla bölgenin tarihi ve manevi kokusunu bir nebze de olsa hissetmiş oldu.


07 Mayıs Cumartesi günü düzenlenen “Şehrimi ve Geleceğimi Tanıyorum” projesi kapsamında ise Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Organize Sanayii Bölge Müdürlüğünün de katkılarıyla, daha önceden belirlenen güzergah için gezi yapıldı.



39 öğrenci gezi programında yer alan Konuralp Kültür Müzesi, Gölyaka Kültür Parkı, Efteni Gölü,  Güzeldere, Samandere Şelaleleri ve Topuk Yaylası’nı gezdi. 

Haber:Y.SEVER