Beyköy Ortaokulu, İstiklal Marşının kabulünün 94'üncü yılında ulusal marşı söyleterek ilginç bir klip hazırladı.

Değişik meslek gruplarından memur, muhtar, doktor, fırıncı ve öğrencilerin yanında Böyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ve Beyköy Jandarma Komutanı Rüstem Arslan İstiklal Marşı klibinde rol aldı. İstiklal Marşı şiirinin 10 kıtası, değişik meslek grupları temsilciler ve öğrencileri tarafından seslendirildi.

Klipte her meslek sahibi şiirden iki satır okudu. Beyköy Ortaokulu tarafından hazırlanan klip, "Beyköy İstiklal Marşı Okuyor" sözleriyle başlıyor. Klipte Mehmet Akif’in Tacettin Dergahında yaşadığı his yoğunluğu esnasında kalem aradığı, bulamayınca eline geçirdiği bir çivi ile bağımsızlık heyecanını doruk noktasına çıktığı mısraları hemen kaydetmek telaşıyla duvara kazıdığı hatırlatılarak İstiklal Marşı’nın mısralarına yer veriliyor.

İstiklal Marşının son mısraları ise okul bahçesinde öğrencilerin bayraklarla oluşturduğu ay yıldız figürü ile son buluyor. Öğrencilerin hep bir ağızdan söylediği marş, izleyenlerin tüylerini diken diken ediyor.Amatör çekimlerle hazırlanan ve sosyal medyada yer alan yaklaşık 6 dakikalık klip izleyenlerin büyük ilgisini çekiyor.

Haber;S.KAŞKIR