Halkın sorunlarıyla yakından ilgilenen ve sorunları yerinde inceleyerek çözüm üreten vekillerden AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Kalıcı Konutlar Bölgesi’ndeki muhtarlara ve bölgeye bir ziyaret gerçekleştirdi. Konutlar bölgesinin sorunlarını Çamlıevler muhtarıyla birlikte değerlendirdi. Daha önce de muhtarlarla yapılan toplantıda en büyük sorunun kalıcı işyerlerinin kötü kullanımından kaynaklı olduğu ifade edilirken Keşir yerinde tespit yapmak için kalıcı işyerlerini gezdi. Sonrasında konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

“En büyük sorun kalıcı işyerleri”

Kalıcı konutların yaşadığı bazı sorunlarla ilgili biz seçim öncesi de bilgili olduklarını ifade eden Ayşe Keşir bölge ile ilgili: “Seçim döneminde de hatta kampanyamız ilk başladığında tüm bu bölge muhtarları ile birlikte bir toplantı yapıp ihtiyaç ve beklentilerini almıştık. Bunların başında gelen kalıcı işyerleriydi. Burada metruk durumda olan işyerlerinin kötü kullanımları ve bölgeye verdiği zarar tüm muhtarlarımızın ortak sıkıntısıydı. Bu anlamda proje geliştirelim konusunda Milletvekillerimiz Sayın Bakanımız Faruk Bey başta olmak üzere teşkilatlarımızla birlikte buranın nasıl değerlenebileceği ile ilgili çalışma yaptığımızda ilk aklımıza gelen çalışmalardan bir tanesi de yurttu” dedi.


“İlk aklımıza gelen yurt oldu”

Keşir, kalıcı işyerlerindeki sorunlara çözüm olarak düşünülen ilk çalışmanın yurt olduğunu ifade etti. Düzce Üniversitesi’nin hızla büyüdüğünü ve yurt ihtiyacının da arttığını belirten Keşir: “Her yıl öğrenciler geliyor. Düzce'nin eğitim ve üniversite şehri olması bizim en büyük arzumuz o anlamda yurt haline getirilmesi ile ilgili yoğun bir çalışma temposu oldu. KYK'nın bazı standartları var binaların bir kısmı bu standartlara uymuyor epey bir inşaat maliyeti proje desteğine ihtiyaç vardı onları tamamladık şimdi o bölgedeki yurt planlamasına aldığımız işyerlerimiz önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda bu bölgede öğrencilerimize hizmet verecek hem de bölge halkımızın esnafımızın o anlamdaki sıkıntısını gidermiş olacak” diye konuştu.

“Gençlik Merkezi için ihale süreci başlıyor”

Yurt olan işyerlerinin haricinde kalan diğer işyerleri için de müjdeyi veren Keşir: “Bu Çamlıevler 113 ve 114 no'lu kalıcı işyerlerinde hala bazı beklentiler var konuştuğumuz. 113 No'lu kalıcı işyerimizin en üst katını bu bölgedeki gençlere hizmet vermesi için bir gençlik merkezi yapıyoruz onu da o dönem söz vermiştik. Projesinden çıkan ufak bir tadilat tamamlandığında önümüzdeki hafta Allah izin verirse ihale süreci başlıyor. Üst katı komple yemekhanesi spor alanları ve diğer etkinlik alanları ilgili bir kat gençlik merkezi olarak hizmet vermeye

başlayacak. İhale süreci de haftaya başlıyor takibini yapacağız” diye kaydetti. Bölgenin hala bazı sorunları olduğunu bu sorunlardan birinin de çöp konteyner olduğunu belirten Keşir, bölgeye 3 bin adet konteynerın belediye tarafından temin edildiğini sözlerine ekledi.

“Muhtarlar siyasetin kılcal damarları”

Verdikleri sözleri takip etmeye, yerine getirmeye, aksayanlar da varsa o sorunları aşarak verilen sözleri yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Keşir muhtarlar içinse; “Muhtarlar siyasetin kılcal damarları biz bu damaları sürekli açık tutacağız. Çünkü onlar vatandaşla her gün bir aradalar. Onların ihtiyaçlarının takibini yaparak aşama aşama yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.



Haber: Ö YILMAZ