“Değer Üreten Üniversite” sloganıyla yola çıkan, gerçekleştirdiği projelerle bölgenin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayan Düzce Üniversitesi 8 yaşına girdi. Düzce Üniversitesi’nin 8. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları, Üniversite Konferans Salonunda gerçekleştirildi.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Şerifoğlu, Düzce Üniversitesi’nin kurulduğu günden bugüne sürekli gelişmeyi ve büyümeyi hedefleyen bir üniversite olduğuna dikkat çekti. Şerifoğlu, üniversitenin kurulduğu günden bu yana geçirdiği değişimi anlattı ve gelecek projeleri hakkında bilgi verdi.

 

 

Şerifoğlu, “2006 yılında genç dinamik şeffaf veren bir üniversite olarak gelişiyor. 3 fakülte ile başlayan yolculuğumuz bugün 11 fakülte, 3 enstitü ve 10’a yakın araştırma merkezi ile devam ediyor. Bizim en değerli kaynağımız insan. 5 binli rakamlı öğrenci sayısı 17 bine yaklaştı. Bu sürece katkı veren herkese teşekkürü bir borç biliriz. Üniversite kapalı kendi içinde hareket eden organizma değil, üniversite dediğimizde sanayi odları ve sivil tolum kuruluşları, vatandaşları ile ortak hareket eden ve ilin gelişimi için tüm ortak paydaşlarla hareket eden bir yapı.” dedi.


Vali Ali İhsan Su ise, Düzce Üniversitesinin 8. Yılını kutladı ve illerin gelişiminde üniversitelerin önemine dikkat çekti.

 

 

 

Su, “Üniversite bir il için çok önemli bir kurum. Bizim üniversitemizde ilimiz gibi üniversitemizde genç bir üniversitemiz de ilimiz gibi Üniversitede ilimizle paralel olarak her gün daha ileriye gitmek için hızlı bir gelişim içinde. Üniversiteler, Donanımlı nitelikli insan yetiştiren kurumlardır. Kendi içinde kapalı hareket eden organizma değil, tüm alanlarda ortak hareket eden ilin gelişimi açısından paydaşlarla planlayan üniversitedir. “diye konuştu.


Konuşmaların ardından 8.yıl Pastası kesildi ve Üniversiteye maddi ve manevi destek verenlere plaket takdim edildi.

 


Üniversitemiz Konferans Salonunda gerçekleştirilen kuruluş yıldönümü etkinliğine Düzce Valisi Ali İhsan Su, Düzce Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Celalettin Şimşek, Düzce Emniyet Müdürü Ayhan Buran, çok sayıda davetli, öğretim üyesi, öğretim elemanı ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır