Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT´de stant açan çeşitli ülke ve il belediyelerine değişik kategorilerde ödüller verildi. Kısa adı BAKAB olan Batı Karadeniz Kalkınma Birliği´ne de Destinasyonlar dalında “ En Etkin Kültürel Ortaklık ve En İyi Stant Uygulaması “ ödülü layık görüldü.

Düzce, Karabük, Bartın, Zonguldak, Bolu, Kastamonu ve Yalova illerinin yer aldığı BAKAB için Emitt Fuarında ayrı bir salon tahsis edildi. BAKAB illeri Emitt fuarının 8. salonunda yer aldı. Fuarın son gününde çeşitli ülke, il belediyelerine, turizmcilere çeşitli branşlarda ödüller verildi.

Düzenlenen törende ödülü BAKAB adına alan Safranbolu Belediye Başkanı ve BABAB Başkan Vekili  Dr. Necdet Aksoy, birlik olarak bu yıl da başarılı bir fuar dönemini tamamladıklarını ve bunun sonunda da En Etkin Kültürel Ortaklık ve En İyi Stant Uygulaması ’ ödülünü aldıklarını söyledi. Bu ödülün yıl boyunca özenle ve ciddi bir çalışmanın sonucunda alındığını kaydeden Başkan Aksoy; "BAKAB olarak yıl boyunca üye il ve ilçelerimiz ile birlikte sık sık bir araya gelerek en iyiyi en güzeli halkımıza nasıl sunabiliriz diye toplantılar yaparak çeşitli istişarelerde bulunduk. Bunun geri dönüşümünü de ziyaretçi sayımızdaki artış ile gördük. İnşallah bu güzel birliktelik devam edecektir. Birlik adına aldığım bu ödül nedeni ile öncelikle fuarda katılımları ile büyük katkı sağlayan Düzce, Yalova, Kastamonu, Karabük ve Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine, BAKAB’ın üye Belediyeleri ve personellerine, uzun süre bu işe ter döken arkadaşlarımı tebrik ediyor, bizlere bu ödülü layık gören herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Haber;S.KAŞKIR