Empati çağrısı 

Düzce'de Engelliler Haftası kutlamaları yürüyüşle başladı. Düzce Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Özel Eğitim Şenliği kapsamındaki yürüyüşün başlangıç noktası belediye meydanı oldu. Protokol üyelerinin yanı sıra Düzce'de eğitim veren özel eğitim merkezlerinden öğrenciler ve velilerin katıldığı yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. Belediye bandosu eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte engelli öğrenciler, ellerindeki pankartlarla toplumsal duyarlığına dikkat çekti.


“Sandalyelerine oturalım, bastonları olalım”

Yürüyüşün sona erdiği Anıtpark'ta saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden şenlikte bir konuşma yapan Özel Eğitim Öğretmeni İmran Çelik, “Bugüne kadar her yerde haklarını savunduk, onlardan bahsettik, yaşadıkları sıkıntıları anlattık durduk. İkinci, üçüncü tekil şahıslar olarak kurduk cümlelerimizi. Bugün bir farklılık yapalım onların dilinden şarkılar söyleyelim. Sandalyelerine oturalım, bastonları olalım, kromozomlarına artı bir ekleyelim, enerjimizin yettiği yere kadar dönelim.” diye konuştu. Konuşmaların ardından öğrenciler halk dansları ve gösterilerini sergiledi.

Sergi ve stantlara yoğun ilgi

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Kazım Karabulut, ve protokol üyeleri tarafından sergi ve stantların açılışı yapıldı.

Vali Yardımcısı Karabulut stantları gezerken hem çalışmalar hakkında bilgi aldı, hem de öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin ve velilerin yaptığı birbirinden güzel çalışmalarının sergilendiği stantlar büyük beğeni topladı. Yoğun katılımın olduğu şenlikte öğrenciler eğlenceli vakit geçirirken, özel öğrenciler tarafından el emeği göz nuru ürünler satışa sunuldu.


Haber: S. C. AKYÜZ