Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ulusal hava kalitesi izleme Ağı verilerinden derlenerek, geçen yılın kükürtdioksit ve partikül parametrelerine göre havası en kirli ve havası en temiz il ve ilçeler açıklandı. Verilere göre Düzce ve Eskişehir geçen yılın hava kalitesi en yüksek iki ili oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ölçüm ve İzleme dairesi başkanı Kemal Ünsal, “ Türkiye’nin pek çok ilinde kömür kullanımından doğalgaza geçiş nedeniyle kükürtdioksit kirliliği açısından 1990 yılına göre oldukça büyük gelişme görüldü “ diyerek, hava kirliliğinin azalmasında doğalgazın önemine değindi.
Özellikle kış mevsiminde Düzce’nin ağırlaşan havası ile ilgili olarak yapılan açıklamada ise, anlık değerlendirmelere bakıp hava kirli demenin son derece yanlış olduğu, zaman zaman değerlerin yükseldiği, bunlara bakıp da genel anlamda kirli demenin çok doğru sonuçlara götürmeyeceği bildirildi. Bu değerlendirmeleri yapabilmek için dönemsel olarak kıyaslamak gerektiği açıklanırken, meteorolojik şartlara göre değerlerin yükselebileceği, buna bakıp da "zehir soluyoruz" demenin de çok doğru bir yaklaşım olmadığı vurgulandı.
 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürü Mustafa Satılmış da, 2011 kış sezonu hava kalitesi haritasındaki bilgileri paylaşırken "çok iyi" hava kalitesine sahip illerin Çorum, Bolu, Düzce, Adıyaman, Gaziantep, Muş, Siirt olduğunu bildirdi.