İyi Partililer, Akçakoca’ya bağlı Subaşı Köyü sınırları içerisine yapılacak olan Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi projesi ile ilgili sıkıntı ve talepleri yerinde dinlemek için Kabalak Köyü’ne gitti. İYİ Parti Düzce İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu, Merkez İlçe Başkanı Yunus Özay Er, Boğaziçi Belde Başkanı Akif Koç ve yönetim kurulu üyeleri bazı endişeleri olan köylülerle bir araya geldi.

Köylüler endişelerini sıraladı
Köylüler, 560 dönüm arazi içinde 16 dönümlük bir alana kurulması planlanan merkezden duydukları tedirginliği İyi Parti heyetine aktardı. İçme suyunun kirlenmesinden ve arıcılık faaliyetlerinin ise zarar görmesinden çekindiklerini dile getiren köylüler, geçim kanyakları olan kestane toplama sırasında olası köpek saldırıları yaşanma ihtimaline de vurgu yaptı.

Bu tür nedenlerden dolayı bu tesisin köylerinin yakınına yapılmasını istemediklerini belirten köylüler, İYİ Parti’den kendilerine bu konuda destek olmalarını istedi.





“Köyde yaşayan insanlardan fikir alınması gerekir”

İYİ Parti İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu ise şöyle konuştu:

“Bu tarz yatırımların yapılacağı alanda önce o alanlarda yaşayan insanlardan fikir alınması gerekir. Köylüye de danışılıp köylülerimizin endişeleri dinlenmeli ve ona göre hareket edilmeli. Köylülerimizin endişelerini de anlıyoruz. Kurumların köylülerle iletişime geçip, karşılıklı konuşarak köylülerimizin endişelerini gidermeleri gerekmektedir.”

Katırcıoğlu, konuyu İYİ Parti Genel Merkezi’ne ileteceklerini ve üst düzey bir katılım sağlanacağını da belirterek, köylülerin mağdur edilmesine izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Haber: C.ÜSTÜNER