Yaklaşık bir yıl önce 8 Kasım 2013'te temeli atılan ve 25 Kasım 2014 Salı günü Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun video konferans sistemiyle açılışı yapılan "Düzce Katı Atık Depolama Tesisi"nin ne zaman "enerji üreten" bir tesis haline geleceği merak konusu oldu.


Başkan Mehmet Keleş'in birinci döneminde depolama tesisinin kurulacağı alanın tespitinde yaşanan problemin uzaması tesisin kuruluşunu geciktirmişti.Konuyu daha erken çözen iller arasında yer alan komşu ilimiz Bolu'nun bu konuda bir hayli mesafe alışı "Düzce Katı Atık Bertaraf Tesisi"nin ne zaman bu şekilde enerji üretebilen bir tesis konumuna getirileceği sorusunu gündeme getirdi



Başbakan Ahmet Davutoğlu,Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce başta olmak üzere Düzce Milletvekillerinin de hazır bulunduğu "Çevre Yatırımları Açılış ve Çevre Temizlik Araçları Dağıtım Töreni" nin ardından Düzce Katı Atık Depolama Tesisinin çöplerden geri dönüşüm sisteminin kurularak Bolu dahil bazı illerde uygulanan enerji üretir bir konuma getirilmesi bekleniyor.

 

Haber;E.TAYHAN