Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteklediği Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında 20 okula gidilerek seminerler verildi ve EDES köşeleri oluşturulurken 30 köy ve mahalle muhtarı ile görüşmeler yapılarak projeye destek vermeleri istendi.

 

 


Bu kapsamda bugünkü piknik organizasyonuna imza atan Gölyaka İlçe Emniyet Amirliği ve Kuyudüzü Mahallesi Muhtarlığı, Gölyaka Kuyudüzü Mahallesi merasında engellilere yönelik bir piknik organizasyonu düzenlendi.
Organizasyon hakkında bilgi veren mahalle muhtarı Halil Düzen, amaçlarının engellileri toplumla kaynaştırmak olduğunu vurguladı. Düzen ayrıca meranın turizme açılması ve güzelleştirilmesi için devlet büyüklerinden destek beklediklerini belirtti.

 

 


Düzen, “Herkesi güzel bir ortama getirip, kaynaştırmak amacımız buydu. Engelliler, halkımız kaynaşıp bu güzellikte bir piknik havası yaşatmak istedik.” ifadelerini kullandı.


Organizasyona katılan engelli vatandaşlar ise etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirirken bu tür etkinliklerin çoğalmasının kendilerinin sosyalleşmesi açısından önemli olduğunu vurguladılar.