Türkiye Beyazay Derneği ve Cumhurbaşkanlığı bünyesinde engelli ve engelsiz bireyler 81 ilde hep birlikte bisiklete binecek ve spor yapacak. Türkiye Beyazay Derneği Düzce şubesinin ev sahipliğinde "Aşmak İçin Hareket, Aşmak İçin Bisiklet” kampanyası ile yarın saat 14:30’da Düzce Anıtpark Meydanı’nda Düzceli vatandaşlar, siyaset, sanat ve spor dünyası bir araya gelerek açılışını yapacak.

“Engelli engelsiz herkes birlikte bisiklet sürecek”
Düzce Valiliği’nin de destek verdiği kampanyaya ilişkin yazılı bir açıklamada bulunan Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, “Aşmak İçin Hareket kampanyamızdan sonra bu sefer de Aşmak İçin Hareket Aşmak İçin Bisiklet diyoruz. Engelli engelsiz herkes birlikte bisiklet sürecek, aktif olarak spor yapmış olacak. Hedefimiz; 200 bin engellinin bu aktivitelerden yararlanmış olması ve engellilerin toplumdaki yerleri ile ilgili ciddi bir toplumsal farkındalık yaratmaktır.” İfadesinde bulundu.

“70 bisiklet dağıtacağız”
Düzce Beyazay Şube Başkanı Nurullah Çelebi ise, "Düzce'de gerçekleştireceğimiz kampanyamıza Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün yanı sıra siyaset, spor ve sanat camiasından ünlü isimler de destek verecek. İlk etapta 70 bisiklet dağıtacağız. Engelli engelsiz ayrımı yapmadan birlikte bisiklete binecek ve spor yapacağız" dedi.

Haber: Ö.YILMAZ