1984 yılında buyana demir işleyerek hayatını idame ettiren Gölyakalı Yusuf Kalyoncu 2004 yılında 4 metre yükseklikten düşerek felçli kadı. Uzun süre tedavi görmesine karşın yürüme yeteneğini kaybeden Kalyoncu, geçirdiği talihsiz kaza sonrası hayata küsmedi.
Kaza anını anlatan Kalyoncu, “Kaza sonrası bütün vücudumu yoklarken ayağımı ellediğimde ayaklarımı hissedemedim. Ayaklarımı hissetmeyince de felçli olduğumu anladım. İnşallah “felçli kalmam hastanede düzelirim.” Diyordum.  Ameliyatlardan sonra da bu şekilde kalacağımı öğrenince de fazlada moral çöküntüsüne girmedim.”dedi.
Kaza sonrası hiçbir zaman moralini bozmayan Kalyoncu, iki katlı evinin alt katındaki iş yerine ulaşmak için ailesinin ve arkadaşlarının yardımı ile asansör yaptı.
 Kalyoncu, “Özürlü de olsanız sakat da olsanız boğaz yiyor etrafındakiler. Mecburen çalışmak zorundasınız yatarak nereye kadar? Alacağınız bir emekli maaşı 800 kusur lira. Tek maaşla ne kadar idare edersiniz? Çalışmak zorundasınız. 4 tane çocuk var.  Ailem ve Arkadaşlarım yalnız bırakmadı. Tabi benim de çabam oldu. Çalışmayı çok seviyorum. Düzenli olarak sabah saat 7’de kalkarım akşam saat 8’e kadar çalışırım.”diye konuştu.
“Mutlaka herkesin çalışması lazım”  diyen Kalyoncu işyerinde 3 kişiye de istihdam sağlıyor.

Kalyoncu, “Şu anda 3 kişi çalışıyor. 3 arkadaşımızla genelde Düzce çevresine iş yapıyoruz. Başkasına muhtaç olmayayım başka da bir şey istemiyorum. “dedi.

Haber; S. KAŞKIR