Hem modern olmaması hem de beton ayakların yan yolları kaplaması nedeniyle sık sık eleştiri oklarının hedefi olan D-100 üzerindeki üst geçitlerin 3 tanesine geçtiğimiz günlerde engelli ve yaşlıların kullanımı için asansör yapımına başlandı.

 

 



Aşırı dik ve geniş olarak yapılan yan yolları ve kaldırımı gasp eden üst geçitlerin ardından şimdi de 10 kişilik olarak dizayn edilen asansörler vatandaşların evlerinin önünü kapadı. Hamidiye'de yapımına başlanan asansör inşaatı resmen bir evin girişini gaspetti. Ev sahibi Osman Kesen'in asansör yapım ihalesini duyduğu günden bu yana belediyeye yaptığı yazışmalar cevapsız kaldı ve battal boydaki asansörleri yerleştirmek için kazı çalışmalarına başlandı. O gün bugündür evlerinin bahçelerine sadece araçları değil, kendileri bile girip çıkmakta zorlanan ev halkı Sakarya Bölge İdare Mahkemesi'ne başvururak yürütmenin durdurulmasını talep etti.

 


Durumun mahkemeye intikal ettiği belediyeye bildirilmesine karşın çalışmalara ara verilmemesine tepkili olan Kesen ailesi, ne bir hastalık durumunda ne de yangında evlerine ambulans yada itfaiyenin ulaşmasının zor olduğunu savunuyor.

Dilekçe üstüne dilekçe yazan ancak yanıtsız kalan ev sahibi Osman Kesen ise yapılan yanlışlıklardan biran önce dönülmesi gerektiğini belirterek daha fazla mağdur edilmemek istiyor.

 

Valim bizzat gelip yerinde tespit etsin

 

 

Özellikle Vali Adnan Yılmaz'a seslenen Kesen, "Düzce'mize yakışmayan Battal betonarme üst geçitleri kurdular şimdi de Belediye Fen İşleri'nin açmış olduğu ihalede 10 kişilik 800 kilo engelli asansörü yapılıyor. Tabii engelli ve yaşlılarımız için asansör yapılsın ancak 10 kişilik asansöre burada ne gerek var. Çalışmalar başlatıldığında belediye yazı yazdım. Yangın çıkınca itfaiye nereden gelecek hasta oluğumda ambulans nereden gelecek. Belediye 3 sefer yazı yazmama rağmen hiçbir belediye yetkilisi cevap yazmadı. Burada mağdurum. Hiçbir türlü girip çıkmam mümkün değil. Hangi kanunda bir evin giriş kapsısı kapatılır diye yazıyor. Vatandaşa daha çok yardım etmeleri gerekirken evimin önünü kapatılmış vaziyette buluyorum. Sayın valim "Biz büyük bir aileyiz" diyor. Valim bizzat gelip yerinde tespit etsin." dedi.

 




Öte yandan geniş yapısı ile yan yolları daha da daraltan üst geçitlerin arasından engelli aracının dahi geçmesi zorken, şimdi konulacak battal boydaki asansörler evlere ve vatandaşlara "engel" oldu. İmar planın da araba yolunun belirtilmediğini savunularak asansörün bahçenin tam girişine yapılması "Bu sadece Düzce'de olur!" dedirtirken, vatandaşların bu şekilde mağdur edilmesi hiçbir mantığa sığmadı. Üst geçitlerinin konumunun yanlışlığından başlayan hatalar zinciri, yeni yapılan asansörlerin tam bahçe girişine yerleştirilmesiyle ev sahiplerini adeta kapan altına aldı. 




Haber: S. KAŞKIR