2013 Yılı Engelliler Destek Programı (EDES) Projeleri Teklif Çağrısı başladı.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Türkiye'de 2011 ve 2012'de Orta ve Doğu Karadeniz'deki 11 ilde uygulanan EDES'in kapsamı 2013'te 18 ile çıkartıldığı bildirildi.

Düzce'nin de dahil edildiği EDES kapsamında hizmet veren kamu kurum ve kuruluşları, il özel idareleri, belediyeler, meslek odaları ve üniversiteler, 01 Eylül 2013'e kadar proje başvurusu yapabilecek. Başvuru sürecinde, program kapsamındaki proje teklifleri, teklif sahibi kurum ve kuruluşlarca ilgili valiliğe sunularak değerlendirmeye alınacak.

Proje teklifleri valilikler tarafından EDES’in amaçlarına ve proje formatına uygunluğuna, aynı hedef kitlesine yönelik benzer projelerin olmamasına, başka bir finansman kaynağına sunulan veya başka bir finansman kaynağından desteklenen projeler olmaması yönünden değerlendirilecek. İlgili valilikler ildeki engelli bireylerin ihtiyaç ve öncelikleri bakımından değerlendirerek uygun gördükleri projeleri resmi yazıyla ve elektronik ortamda son başvuru tarihine kadar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına gönderecek.

Valiliklerce gönderilen proje teklifleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından değerlendirilecek, desteklenmesi uygun görülen projeler resmi yazıyla valiliğe bildirilecek ve internet sitesinden kamuoyuna duyurulacak.

Haber: S. KAŞKIR