Sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında hayata geçen mavi kapak projesi sivil toplum örgütleri ve belediyeler tarafından umut olmaya devam ediyor. kapakların geri dönüşümünden elde edilen gelirle engellilere umut olan ‘mavi kapak’ kampanyası Düzce'de Engelliler Derneği tarafından sürdürülüyor. Evlerde işyerlerinde yada direklerde bir bidonun içinde görmeye alışkın olduğumuz mavi kapaklar Düzce Engelliler Derneği tarafından değerlendirilecek. Toplanan kapaklarla engellilere akülü sandalye yada engellilerin de çalışabildiği özel bir sosyal tesis açılacak.

 



Dernek Başkanı Erol Altıntaş kendilerine ulaşanların kapaklarını toplama aracıyla bizzat evlerinden yada işyerlerinden teslim alacaklarını söyledi.

 



Kapak toplama kampanyasına yaklaşık olarak bir buçuk ay önce başladıklarını belirten Altıntaş, " İnsanların duyarlı olması bizi çok sevindirdi. Amacımız tamamen engellilerin çalışabileceği bir sosyal tesis, bir kafeterya açmak aynı zamanda tekerlekli sandalyeler düşünüyoruz. Halk bize 0534 678 74 33 telefondan ulaşırsa biz kendi aracımızla gelip kapakları alırız. Zaten yoldan geçerken de bizi durduruyorlar. Telefon numaramızı yazdık telefon numaramızdan daha çabuk ulaşmaya başladılar şimdiden Düzce halkına teşekkür ederiz yardımları için."dedi.

Kampanya kapsamında bir çok okul ve işyerinde mavi kapak toplandığını ancak nereye verileceği hususunda birçok kişinin bilgisi olmadığını hatırlatan Altıntaş, vatandaların topladıkları kapakları aynı zamanda Fevzi çakmak Mahallesindeki kalıcı işyerlerinde yeni açacakları dernek binasına da getirebileceklerini söyledi.

 



Dernek tarafından yapılan kapak toplama aracı vatandaşlar tarafından da ilgi görüyor. Haber yaptığımız esnada çevrede aracı gören duyarlı vatandaşlarda evlerinde topladıkları kapakları dernek başkanı Erol Altıntaş'a ulaştırdı.

Yaklaşık 1 yıldır okulda arkadaşları ile birlikte kapak toplayan minik Hale, topladığı kapakları teslim ettikten sonra "Okul yolunda gidip gelirken yerlerde illaki buluyorduk. Taksici amcalarım bana yardım ederek topluyorlardı bize getiriyorlardı. Bizde baya bir süredir yani yaklaşık bir senedir bayağı bir topladık. Hep getirmek istedik ama getiremedik. Bugün de bu arabayı görünce getirelim dedik,getirdik. Kapakları sayamadık fazla olduğıu için. Ama yaklaşık 150 kilo civarında kapaklar."dedi.

 

Haber: S. KAŞKIR