Engellilerin topluma kazandırılması programı çerçevesinde Engelli gençlere Düzce İl Garnizon Komutanlığı’nda  temsili askerlik yaptırıldı. Eğitimlerini tamamlayan engelli askerler hep bir ağızdan yemin ettiler.

 

Engelliler haftası nedeniyle, Düzce İl Garnizon  Komutanlığı Bahçesinde düzenlenen Temsili Askerlik yemin törenine Düzce Vali Yardımcısı Kemal Kahraman, İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Pehlivan, Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Dernekler Müdürü Adnan Zengin, Komutanlar ve Asker aileleri katıldı.

 

İl Jandarma Alay Komutanı Sebahattin Toprak’ın ictima almasının ardından, Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende Engelli Gençler Hep bir ağızdan yemin etti.

 

 

Engelli Askerler adına bir konuşma yapan Ergün Başlı, Engelli insanlar için başlatılan yardım seferberliği kapsamında TSK tarafından askerlik çağına gelip de askerlik yapamayan gençlerin askerlik özlemlerinin giderilmesi için düzenlenen törenin kendilerini verdiği mutluluğun tarif edilemeyeceğini ifade etti.

 

İl Garnizon Komutanı Seabahattin Toprak yaptığı konuşmasında TSK tarafından hazırlanan bir programla temsili askerlik görevi olarak engelli gençlerin topluma kazandırılması ve Askerlik özlemlerinin giderilmesi için 7 engelli Askerin diğer askerler gibi traşlarını olduklarını ve eğitimlerini yaptıktan sonra yemin ederek birer asker olduklarını söyledi.

Sesli...