Aydınpınar Caddesi'ndeki yıkılan ekmek fırınının bulunduğu atıl durumdaki alanda kirlilik esnafa sıkıntı yaşatıyor. Enkazdaki çöplerden dolayı etrafa yayılan kötü koku ve sineklerden bıkan dükkan sahipleri, daha önce belediye ekipleri tarafından ilaçlanan alan için gereken çalışmanın yapılmasını istiyor. Binanın eski ve yeni sahipleri arasında çıkan anlaşmazlık nedeniyle uzayan süreç, diğer esnafları canından bezdirmiş durumda.



Konuyla ilgili bilgi veren esnaf, enkazın en kısa sürede kaldırılıp o bölgenin temizlenmesini istiyor.

Esnaflar, "İki aydır alanla satan arasında bir türlü anlaşamıyorlar. Belediyede bunlara yardımcı olmuyor. Bu durum bizi mağdur ediyor. Cadde iki aydır sinekten dolayı zor durumda. Hergün iki veya üç esnaf belediyeyi arıyoruz, ekip getirtip ilaçlattırıyoruz. Burayı belediye yıkmasını istedi. Adam da yıktı ve böyle bırakıp gitti. Burası ekmek fırınıydı arka tarafta tuvaletler var. Üstü açık bir şekilde ve güvercin pislikleri var. Belediye olduğu gibi bırakıp gitti" dedi.



Enkazın durumu için konuşan bir diğer esnaf ise gıda sektöründe hizmet verdikleri için bu tablonun kendileri adına çok büyük bir problem olduğunu dile getirdi.

Esnaflar, "Belediyeye bu konu hakkında daha önce bir şikayette bulunduk. Ilaçlamak için geldiler, ilaçlandı ama bu uzun süre gitmedi. Hayvanların pisliği çevreye aşırı derecede rahatsızlık veriyor. Gıda sektöründe hizmet verdiğimiz için bize zarar veriyor. Çok kötü bir görüntü. Esnaf ve vatandaş olarak buranın temizlenerek bir an önce kalkmasını istiyoruz" dedi.

 

HABER:Y.SEVER