Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Başkan Yardımcısı Miktat Çelebioğlu ile  yerel ve ulusal medya temsilcileri Düzce’nin çöp tesisine çözüm bulması beklenen Bilecik’te bulunan Entegre Katı Atık Dönüşüm Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

İlk Durağı Bilecik Belediyesi olan Başkan Ay ve beraberindekiler burada Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ile bir araya geldi. Başkan Yağcı heyete, Bilecik Belediyesi tarafından yapılan Entegre Katı Atık Dönüşüm Tesisi’ne ilişkin bilgilendirmede bulundu.



Heyet daha sonra Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nin kurulduğu bölgede bir inceleme gezisi gerçekleştirdi. 3 bin metrekarelik kapalı alana sahip tesise günlük 70 bin ton atık geldiği ve yüzde 75’inin geri dönüşümünün sağlandığı belirtilerek geri dönüşümü sağlanamayan atıkların bertaraf edildiği kaydedildi.



“Bu tesisi Düzce’ye kazandıracağız”

Tesisteki incelemelerinin ardından bir değerlendirmede bulunan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, “Ben daha önce gelip bu tesisi inceledim. Göreve geldiğimizden bu yana çöp konusunda çalışmalar yapıyoruz. Çok yer gezdik en çok burayı beğendik. Burada herhangi bir koku yok, hepiniz görüyorsunuz. Bu tesisi Düzce’ye kazandırmak istiyoruz. Bizim böyle bir tesis için Avrupa’ya gitmemize gerek yok. Gördüğünüz gibi 1 saat ötemizde böyle bir tesis var. Buraya çöpü döküyorsunuz, ekonomiye kazandırıyorsunuz. Elektrik olarak, gübre olarak, ayrıştırarak ekonomiye katkı sağlıyorsunuz” ifadelerinde bulundu.



Haber: Ö.YILMAZ