Ereğli Akçakoca arasında yaşanan, 3 kişinin hayatını kaybettiği, üç kişinin de yaralandığı kazada yaşamını yitiren Erdem adındaki bebeğin, Akçakoca'da Kadın Doğum Uzmanı olmaması nedeniyle Zonguldak'ta doğduğu bildirildi.

Kazadan yaralı kurtulan ve tedavisinin ardından taburcu edilen ölen bebeğin babası Cengiz Özdemir, yaptığı açıklamada, 3. çocuğunun 20 Eylülde dünyaya geldiğini, adını da önceden karar verdikleri gibi ''Erdem'' koyduklarını söyledi. Dün sabah saat 10.00 civarında hastaneden ayrıldıklarını, kentte bazı işlerini halletmelerinin ardından yaşadıkları Düzce'nin Akçakoca ilçesine hareket ettiklerini ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

''Eşim, doğumun ardından Akçakoca'daki kız kardeşi Semra Akın ile telefonla görüşmüş. Semra'da eşi Cumhur ile birlikte bizi hastaneden almaya geleceklerini söylemiş. Hastaneye gelince taburcu işlemlerini tamamlayıp birlikte yola çıktık. Eşimin taburcu olmasının ardından evimize dönerken trafik kazası geçirdik. Bacanağımla yolda yorgun düşüp uyamasın diye sürekli ilgileniyordum. Aniden anlamadığımız şekilde kaza oldu. Bebeğim, minibüsün arkasında bebek çantası içinde annesinin yanındaydı. Çok üzgünüm.''

Bir oğlunun Trabzon'da üniversitede öğrenim gördüğünü belirten Özdemir, şunları kaydetti:

''Aynı kazada kızım da yaralandı. Akçakoca'da doğum uzmanı olmadığı için 40 yaşında olan eşimin yaşı doğumda riskli olabilir düşüncesiyle her ay Zonguldak'a geliyorduk. Eşim 40 yaşında olduğundan sakıncalar yaşayabiliriz diye kontrollü davranıyorduk. Bundan dolayı doğum da Zonguldak'ta gerçekleştirildi.'' Özdemir, kızının ve eşinin şu anda hastanede tedavilerinin sürdüğünü, sağlık durumlarının düzelmesi için dua ettiğini söyledi.

Bu arada, kazada ölen Erdem Bebek, Akçakoca'nın Osmaniye Mahallesi'nde toprağa verildiği bildirildi.

Mustafa Eren yönetimindeki 67 LY 767 plakalı kamyon, Ereğli-Alaplı kara yolunun Göktepe altı mevkisinde, karşı yönden gelen Cumhur Akın'ın kullandığı 81 KA 003 plakalı minibüsle çarpışmış, devrilen kamyonun sürüklediği minibüs, arkasından gelen Emrah Tolo idaresindeki 67 SH 805 plakalı otomobile çarpmıştı.Kazada, minibüs sürücüsü Akın ile eşi Semra Akın kaza yerinde, Erdem adlı bebek de hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirmişti.Yaralanan minibüstekiler Cengiz, eşi Semra ve kızı Esra Özdemir, Ereğli Devlet Hastanesi ile Özel Anadolu Hastanesine kaldırılmıştı.