Erdemliler Derneği’nin düzenlediği “Geleneklerimizle Güçlüyüz” Projesinin ortakları Çilimli Kaymakamlığı vasıtasıyla mahalle ve köy muhtarları, din görevlileri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, protokol ve davetlilerin katıldığı toplantıda tanıtım gerçekleştirildi.

Toplantıda projenin amacı, faaliyetleri ve etkinlik takvimi anlatıldı. Törende Proje Koordinatörü, Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karadayı ve İlçe Kaymakamı Emin Şimşek konuşma yaptı.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı HASAN Karadayı, Projeyle hedeflediklerini aktardı. Karadayı, “Bizleri bir ve güçlü yapan, ortak toplumsal değerlerimizi yani geleneklerimizi kayıt altına alarak, günümüze uyarlamak, hatırlatmak, yaşatmak. Günümüzün tempolu yaşantısıyla farkında olmadan sessiz sedasız bir şekilde hayatımızdan çekilen geleneklerimiz, aslında millet olmamızı sağlayan ve muhafaza edilerek genç nesillere aktarılması gereken değerlerimizdir. Geleneklerimizi muhafaza edemez, günümüze uyarlayamaz ve genç nesillere aktaramazsak millet olma vasfımızı kaybederek kuru kalabalıklara dönüşme tehlikesi bizleri beklemektedir. Bu sebeplerden dolayı geleneklerimiz büyük önem arz etmektedir” dedi. Tören ikramla son buldu.

Haber:Y.SEVER