AK Parti Çorum İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Düzce'de de bulunan sulama birliklerinin kaldırılacağını açıkladı.

"Çok ciddi bedeller ödettiler"
Çorum'a yapılan yatırımları sıralarken konu sulama projelerine geldiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"15 adet sulama projeleri ile 146 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Sulama birliklerini de kaldırıyoruz. Bunlarla yürünmez. Büyük ihtimalle çalışmalar yapılıyor. Bu işi belediyeler vasıtası ile çözmenin gayreti içine gideceğiz. Çok ciddi bedeller ödettiler."

Sulama birlikleri
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sulama sistemlerinin işletilmesine, bakılmasına ve gerektiğinde de onarılmasına yönelik iş ve işlemlerin, sistemlerden yararlananlar tarafından yapılmasını sağlamak amacıyla; İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan tüzüklerle kurdurulan birliklere sulama birlikleri deniliyor. Sulama sisteminin birden fazla yerleşim yerinin sınırları içinde bulunması durumunda, 1580 sayılı Belediye Kanunu, 442 sayılı Köy Kanunu ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu uyarınca yine İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı tüzük esasları çerçevesinde sulama birliği kurulabiliyor.

Haber: C. ÜSTÜNER