2015 yılında Hakkari Dağlıca bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Cihan Aksarı’nın ailesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Düzce Valisi Zülkif Dağlı tarafından “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” takdim edildi.

Madalya ve beratın aileye teslim edilmesi amacıyla Düzce Valisi Zülkif Dağlı Mamure Köyü'ndeki Şehit Cihan Aksarı’nın baba ocağını ziyaret ederek, babası Cemalettin Aksarı ve annesi Sultan Aksarı ve diğer aile yakınları ile bir araya geldi. Şehit babası Cemalettin Aksarı Vali Dağlı'yı makam aracının yanına gelerek karşıladı.

Ziyarette İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Müftüsü Selami Emen, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Gönül Günaydın Çabukoğlu, Mamure Köyü Muhtarı Cafer Aydın’da hazır bulundu.

Aksarı ailesine Cumhurbaşkanı Erdoğan adına madalya ve beratı tevcih eden Vali Zülkif Dağlı, burada yaptığı konuşmada, “Ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünün korunmasına, devletin yücelmesine, üstün gayretleri ve fedakârlıklarıyla katkıda bulunanlar ile bu uğurda canlarını feda eden şehidimizin ailesine devlet övünç madalyası ile beratını tevcih etmek üzere kendilerini ziyaret etmiş bulunmaktayız. Sayın cumhurbaşkanımız adına şehidimizin ailesine tevcih ettiğimiz bu madalya ve berat bir anlamda devletimizin ve milletimizin ailemize duyduğu derin sevgi, saygı ve minnettarlığının da bir sembolü. Bu vesile ile şehidimiz Cihan Aksarı’yı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.

Daha sonra İl Müftüsü Selami Emen tarafından aşr-ı şerif okunarak dua edildi.

Haber: C.ÜSTÜNER