Düzce Belediyesi tarafından sünnet ettirilen 47 çocuk için Sünnet Şöleni düzenlendi. Şölen için aileler çocuklarıyla Düzce Belediyesi önünde toplandı. Kortej eşliğinde saat 12.30'da İstanbul Caddesi üzerinde sünnet gezisi başladı.

Bingöl-Erzurum Karayolu Karlıova ilçesi Hacılar köyü mevkisinde, polis aracının geçişi sırasında patlatılan mayında 8 polisin şehit olması nedeniyle sünnet konvoyu esnasında korna ve davul zurna çalınmadı. İstanbul Caddesi ve Hastane Caddesi boyunca devam eden sünnet gezisi Film Platosu'nda sona erdi.

Film Platosu’nda programa, Vali Yardımcısı Miktat Alan, AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, belediye başkan yardımcıları, çeşitli siyasi ve sivil toplum kuruşları temsilcileri ile sünnet olan çocukların yakınları katıldı.

Film platosunda program Düzce Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisi ile başladı.

Ardından konuşan Belediye Başkanı İsmail Bayram, sünnet olan çocukların ailelerine hayırlı olsun dileklerini iletirken, çocuklara geçmiş olsun dedi.

Bayram, “İki yıldır düzenli olarak Geleneksel Sünnet Şöleni'ni yapmaya çalışıyoruz. Bu yıl 3.'sü gerçekleştirilecek sünnet şöleni için bir çok aile belediyemize başvuru yaptı. Çocuklarımızın tüm kontrolleri yapıldıktan sonra sünnetleri gerçekleştirildi. Hayırlı olsun, çocuklarımıza da geçmiş olsun diyorum. Çocuklarımızı büyümeye doğru yavaş yavaş adımlar atıyor. İnşallah sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçirirler. Anne babalarına hayırlı birer evlat olurlar. Bugün yine çok üzüntü duyduğumuz ve ne diyeceğimizi bilemediğimiz polis şehitlerimiz oldu. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına da baş sağlığı diliyorum. Bu nedenle programımıza ufak tefek değişiklikler yaptık. İnşallah millet olarak bir daha böyle acılar yaşamayız.” diye konuştu.

Belediye Başkanı İsmail Bayram sünnet olan çocuklara altın takarken, Vali Yardımcısı Mithat Alan ve Belediye Başkanı İsmail Bayram’ın Eşi Elka Bayram da çeşitli hediyeler verdi.
Program, okutulan Mevlid-i Şerif ve yemek ikramı ile son buldu.