Son günlerin güncel konusu Düzce'deki "Orhan Gazi Cuma Camileri" her hafta salı günleri yayınlanan Günlük Programı'nda detaylı olarak işlendi.Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ali Ertuğrul, Erol Tayhan'ın hazırlayıp sunduğu Günlük Programı'nda yaptığı detaylı açıklamada Düzce'deki Orhan Gazi Cuma Camileri konusunda yaptığ ıaraştırmayı izleyicilerle paylaştı.

Haberlerimize konu olan Çalıcuma Camii, Ozanlar Camii ve Günbaşı Köyü'ndeki "Bakraz" Orhan Gazi Cuma Camileri hakkında bilgiler veren Yard. Doç. Dr. Ertuğrul, bu tür camilere Orhan Gazi adının verilmesinin altında yatan gerçekleri de kamuoyuyla paylaştı. Çalıcuma Camiinin ve Ozanlar'daki Cuma Camiinin son halinin içler acısı bir hal aldığını vurgulayan Yard. Doç. Dr. Ali Ertuğrul:" Bina olarak değil, aynı zamanda tarihsel olarak da bu camilerin değeri büyük" dedi ve korunup kollanması gerektiğini hatırlattı.

Düzce'de Orhan Gazi Cuma Camilerinin sayısının 17 olduğunu kaydeden Yard. Doç. Dr. Ertuğrul, Akçakoca ve Kaynaşlı Karaçalı'daki camilerin kurtarılmasının sevindirici olduğunu, ancak diğer camilerin de kurtarılması halinde "inanç turizminde kullanılmasının mümkün olduğunu da vurguladı.

Haber;E.TAYHAN