Semazenler, armalar, manzara resimleri. Hepsi ayrı güzellikte olan bu resimler birbirinden yetenekli kursiyerlerin elinden çıktı. Gölyaka Halk Eğitim merkezinin açtığı kağıt rölyef kursu çalışmalarını tamamladı ve sergi açtı.

 

 


Alışveriş merkezinin 1. katında bulunan fuaye alanında açılan sergide yetenekli kursiyerlerin elinden çıkan 50 adet birbirinden güzel tablo yer aldı. Tablolarda neler yoktu ki. Gerçeğinden ayırt etmekte zorlanılan manzara resimleri, çiçek resimleri, hat resimleri ve daha birçok eser.

 

 


3 ay süren kursa katılan 20 bayan kursiyerin saatlerce süren çalışmaların ardından oluşturulan bu eserler ayrıca tanesi üç yüz ila bin TL arasında satışa sunulmuş durumda.


Gölyaka halk eğitim merkezinde kağıt rölyef usta öğreticisi olarak görev yapan Hanife Çelebi, sergiye ilginin çok olduğunu belirtti ve kursun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

 


Çelebi, “Elliye yakın eserimiz var 20 öğrencimizle çıkarttığımız çalışmalarımız var çok güzel çalışmalarımız oldu. Üç boyutlu, üç boyutludan biraz daha farklı kağıtlarla yaptığımız çalışmalar, kağıtların farklı farklı şekillere girdiği durumlar, 300 gram kağıtlarla çalışıyoruz. Bunları yaparken kullandığımız aparatlarımız var farklı farklı. Bir tablomuzu 2 haftada bir ayda çıkarttığımız çalışmalarımız oluyor.” şeklinde konuştu.

 

 


Kursa katılan kursiyerlerden Demet Ayaz etkinliğin kendisine çok şey kattığını, zevkli ve dinlendirici olması bakımından herkese tavsiye ettiğini belirtti.

Ayaz “Yeni çıkmış bir sanat dalı. Zevkli tavsiye ederim herkese. Hani dinlendirici bir amaç. Ben işten çıkıp üçten sonra üç buçuktan sonra katılıyordum. Gerçekten dinlendirici bir şey.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların yoğun ilgisine neden olan sergiyi ziyaret edenler memnun ayrıldı.