Suffern şehrindeki Suffern Free Library’de düzenlenen sergi,  Amerika Birleşik Devletleri'nin New York eyaletindeki Türkler tarafından kurulan "New York Islamic Arts Derneği" tarafından organize edildi.  Hattat Ebubekir Altıok'un eserleriyle birlikte dernek üyelerinin ve dernekte kurs gören öğrencilerin yaptığı çalışmalar ve Türkiye’nin önemli hat sanatçılarının yaptığı eserler de sergilendi.

Görsel sanatlarımız içinde önemli bir yere sahip Türk hat sanatına ait eserlerin sergilendiği ve 31 Ekim 2015 tarihine kadar sürecek olan sergiye Amerikalılar büyük ilgi gösteriyor.

Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu’nda uzman olarak görevine devam eden Hattat Ebubekir Altıok, 2011 yılında T.C. Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen Tasarım Yarışmasında ikincilik ödülü ile 2015 yılında İstanbul Antik AŞ. tarafından düzenlenen Hilye-i Şerif Yarışmasında mansiyon ödülü kazanmıştı. Hat sanatımıza klasik ve modern tasarımları ile renk katan Ebubekir Altıok, atölyesinde çalışmalarına devam ediyor.

​Haber;S.KAŞKIR