Merva Atasaven'in hayatı, geçirdiği rahatsızlık sonucu sol tarafına felç inmesiyle kabusa döndü. Önce eşi tarafından terkedilen ardından evinden olan 65 yaşındaki Ataseven 10 gündür Beyciler'de bulunan bir kahvehanede yatıp kalkıyor.

 

 



Hastalığından sonra eşinin kendisiyle ilgilenmediğini ve boşanma kararı aldığını öne süren Ataseven evinin de eşi tarafından elinden alındığını iddia etti.

Kahvehane sahibinin ve mahalle halkının kucak açtığı yaşlı adam bir kuru ekmek ve zeytinle günlerini geçirdiğini, ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını söyledi.

 


Ataseven, “Bir haftadan fazla bir süredir buradayım. Çoluk çocuk var da yanımda kimse yok. Bakan biri olsa burada olmazdım. Ben rahatsız olduğum için ev benim üzerime verilmişti ama eşim kendi üzerine yaptı. Sonra “Rahatsız adamın kahrını çekemem” dedi, boşadı. Evi sahiplenip beni sokağa attı. Rahatsızım. Kalacak yerim de yok burada kalıyorum.” şeklinde konuştu.

Eşinin kendisini evden attığı için kalacak yer bulamayınca kahvehaneye sığındığını söyleyen Ataseven çaresiz olduğunu belirtti.

Ataseven, “Kahvenin sahibine burada kalabilir miyim dedim kabul etti. Burada kalıyorum.
Bir ekmek alıyorum, 250 gram zeytin alıyorum 2 gün yetiyor bana. Çocuklarımın haberi var. Bayramdan sonra gelip görüşürüz dediler o kadar.” dedi.

Emekli aylığı olduğunu ancak onunla kahvehane köşelerinde geçinmenin zor olduğunu ifade eden Ataseven yetkililerden kalacak yer isterken kendisine uzanacak yardım elini beklediğini söyledi.

Haber; M.YILMAZ