Gazeteci Mehmet Kıdıman, Deprem sergisinin 28'nci sergisini Anıt Parkta açtı ve o günlerde çektiği yüzlerce fotoğrafı yine Düzceliyle buluşturdu.
Meslek hayatı boyunca binlerce fotoğrafa imza atan Kıdıman’ın Anıtpark’taki sergisinde Düzce'de yaşanan felaketin acılarını, fotoğraf ve gazete küpürleri ile tekrar tazelendi.

Düzce halkının büyük ilgi gösterdiği sergide vatandaşlar felaketin yaşandığı o güne ait fotoğrafları dikkatlice inceledi.

Depremin ardından fotoğraf makinesini eline alarak Düzce’deki sosyal yaşamı kareleyen Kıdıman, bugüne kadar sergilerini sponsorsuz düzenledi. Açtığı serginin ciddi ekonomik külfeti olduğunu belirten Kıdıman, bu yıl kanser eşinin tedavisi için yaklaşık 20 bin kare fotoğrafını satışa çıkardı.
Kan Kanseri olan eşi Emine Kıdıman’ın tedavisi için fotoğraf arşivini satmak zorunda kalan Kıdıman, fotoğraflarını güvenilir birine teslim etmek istediğini dile getirdi.
Kıdıman,”3 yıl önce eşim kansere yakalandı. Onun savaşını veriyorum. Hiçbir zaman Sponsor istemedim. Alın terim 20 bin kare fotoğraflarımı eşimin sağlık durumlarında dolayı satacağım. Sağlam bir ele teslim etmek istiyorum.” diye konuştu. 



Haber: S. KAŞKIR