2004-2009 yılları arasında Akçakoca Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan AK Parti'li eski Başkan Nazmi Çiloğlu'nun adı “Sarıyayla” olarak anılan ve hizmet vermek için gün sayan içme suyu barajına verildi.

Meclise gelen talepte Çiloğlu'nun barajın ilçeye kazandırılması için yoğun çaba harcadığı belirtildi. Meclis üyelerinin oylarıyla geçen isim önerisi ile Akçakoca’nın 100 bin nüfusuna yetecek su sorununu çözecek olan Sarıyayla Barajı'nın resmi adı Nazmi Çiloğlu Barajı oldu.

Konuya ilişkin belediyenin sosyal medya hesanından bir açıklama yayınlayan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, “Nazmi Çiloğlu Barajı olarak meclis kararı aldığımız barajımızın devrini aldıktan sonra da ismini yazacağız inşallah.” ifadesini kullandı.

“Son teknolojiyle hizmet vermeye başlayacak”
Barajın tamamlandığını ve son teknik incelemenin de yapıldığını belirten Başkan Yemenici, son ve modern teknolojinin kullanıldığı barajda toplanan suyun çok kaliteli ve doğrudan içilebilir özellikte olduğunu belirtti. Yemenici, şöyle devam etti: “Afet gibi bir durum olmadığı sürece kolay kolay artık Akçakoca’da su kesilmeyecek. Tüm su depolarımızı cep telefonumuzdan görüntülü takip edeceğiz ve müdahale edeceğiz.”