Kurban bayramına sayılı gün kala hayvan pazarı da hareketlenme başladı. Yeni Taşköprü Köyü yolu Küçük Melen Çayı kenarında bulunan Düzce Belediyesine ait hayvan pazarında kurbanlıklar görücüye çıktı. Pazarda en iyi kurbanı en makul fiyattan almak isteyen vatandaşlar, araştırma yaparken, bazıları da gözlerine kestirdikleri kurbanı alabilmek için hayvan sahipleriyle kıyasıya pazarlık yapıyor.

Pazarda yoğunluk yaşanıyor ancak hayvan sahipleri durumdan memnun değil. Piyasanın durgun olduğunu vatandaşların sadece fiyat araştırması yaptığını dile getiriyor. Piyasanın durgun olma sebebini ise ithal hayvandan kaynaklandığını düşünen satıcılar, bir diğer sebep olarak da Somali’de yaşanan kıtlık ve Van’da yaşanan deprem olarak görüyor. Satıcılar, vatandaşların birçoğunun Kurban kestirmek yerine ücretini kurban niyetine hayır kuruluşlarına bağışladığını dile getiriyorlar. Yem fiyatlarının yüksek olmasının piyasayı da etkilediğini söyleyen hayvan satıcıları, Düzce’de besiciliğin bu gidişle biteceğini düşünüyor.

Geçtiğimiz yıllara oranla hayvan pazarındaki hareketlilik az olsa da her yıl yaşanan bildik görüntülerde ekranlara yansımıyor değil. Bazı hayvanlar, sahiplerine zor anlar yaşatabiliyor. Hayvanda inatçı olunca hem sahibi hem de hayvan kendini yerde buluyor. 

Önceki yıllara göre fiyatların daha uygun olduğunu söyleyen satıcılar Düzce Hayvan Pazarı'nda kurban fiyatlarının 4 bin TL’den başlayarak 15 bin TL’ye kadar çıktığını dile getiriyor. Pazarda Düzceli besiciler yanı sıra Doğu illerinden gelen hayvan besicilerinin de olduğu göze çarpıyor.

Haber; S. KAŞKIR