Kültür Mahallesi Uzun Mustafa Mevkiinde uzun yıllar "Halk Kütüphanesi" olarak kullanılan tarihi bina kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kurumlar tarafından alınan ani bir kararla yıkılmaya başlandı..

            TARİH YOK OLUYOR

1999 depremleri öncesi bir tarafında Düzce Lisesi, bahçesinde Cumhuriyet İlkokulu'nun bulunduğu tarihi "İl Halk Kütüphanesi" binası  kimliği bilinmeyen kişiler tarafından yıkılıyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü  ve Özel İdare Müdürlüğü başta olmak üzere Belediye Başkanlığının da "haberimiz yok" dediği bina sabah saatlerinde önce kiremitleri alınarak yıkıma hazırlandı daha sonra bir müddet binanın yanında iş makinaları bekletilmesine rağmen yıkımı konusunda karar verilemedi..

            "TARİHİ ANILAR" ÖLÜYOR

Haber ekibimizin yıkım çalışmaları için görüntü aldığı esnada yaptığımız küçük bir araştırmada yıkılan binanın özel bir firma tarafından satın alınmış olabileceği ve yıkımın ardından bu alana "İş Merkezi " inşa edileceği iddia edildi.

Özellikle bu binanın kütüphane olarak kullanıldığı dönemi hatırlayanların bınanın yıkımı çalışmalarını "hüzünle" seyrettikleri görülürken, bazı vatandaşlar bu alana iş merkezi inşa etmenin şehrin estetiğini olumsuz yönde etkileyeceğini dile getirdiler.

HABER;E.TAYHAN