Yıkılarak yerine ortaokul kampüsü yapılması planlanan eski SSK Hastanesi’nde eğitim şimdiden başladı. Yaklaşık bir aydır yıkım işlemleri yürütülen binada, geçtiğimiz hafta tatbikat düzenleyen arama ve kurtarma dernekleri, şimdilerde ise burada eğitimler veriyor.



Ulusal Keşif Arama ve Kurtarma Derneği ve Düzce Arama ve Kurtarma Ekibi (DAKE) gibi topluluklar, üyelerini bu binada toplayarak, arama ve kurtarma işlemlerinde kullanılan aletlerle çalışma yapmalarına olanak sağladı.

Olası bir afet durumunda, ekipmanlara yabancı olunmamasını amaçlayan dernek başkanları, Düzce İtfaiyesi ve Düzce AFAD yardımıyla, gönüllülerin eğitimi için bulunmaz bir fırsat olan bu atıl binayı değerlendirdi. Birebir şekilde bina üzerinde kırım ve delme gibi işlemler yapan arama ve kurtarma gönüllüleri bu sayede, afetlere bir adım daha hazırlıklı hale geldi.



“Öncelikle kendimizi eğitiyoruz”
Yeni gönüllüler ve dernek üyelerine ekipmanların tanıtıldığını DAKE Başkan Yardımcısı Zekvan Güler şunları söyledi:

“Mevcut ekipmanları sahada nasıl kullanırız. Nelere dikkat etmemiz gerekir. Hastaya ulaşırken almamız gereken önlemler nelerdir konularında arkadaşlarla çalışma yürütüyoruz. Gönüllü insanlar olarak biz öncelikle kendimizi eğitiyoruz. Devamında aramıza katılan yeni gönüllü arkadaşlarımıza, Düzce İtfaiyesi ve Düzce AFAD ile birlikte düzenlediğimiz eğitimlerle, bunları aktarıyoruz.“



“Öncelikle arama ve kurtarma eğitimlerini veriyoruz”
Olası bir acil durumda, dernek üyelerinin aletlere yabancı olmaması için bu çalışmanın yürütüldüğünü dile getiren Ulusal Keşif Arama ve Kurtarma Derneği Başkanı Emrah Canözü şu ifadeleri kullandı:

“Arama ve kurtarma işi farklı branşlardan oluşuyor. Enkaz, lojistik, haberleşme ve daha birçok bölüm var. Biz üyelerimize öncelikle arama ve kurtarma eğitimlerini veriyoruz. Daha sonra her üyeyi yeteneğine göre branşlara ayırıyoruz. Amacımız bütün üyelerin ekipmanlara aşina olmasını sağlamak. Çok kilolu bir insanı enkaza sokmak zor olabilir. Başka yerlerde de kullanabiliriz o arkadaşımızı. Bu doğrultuda branş seçimi karşılıklı mutabakat ile oluyor.”



Eğitimlerin Eski SSK binasında 3 ay boyunca süreceği öğrenilirken, devamında büyük tatbikatlar düzenleneceği de öğrenildi.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU 


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ