Ramazan aylarında sofraların vazgeçilmezleri olan pideler her ramazan olduğu gibi bu ramazanda da sofralardaki yerini aldı. Peki, ramazan pidelerini çıkartan fırıncılar bu ramazan durumdan memnun kaldılar mı?

Düzce’de 23 yıldır fırıncılık yapan 43 yaşındaki Musa Adnan Uzun’un fırınına konuk olduk. 2 çocuk babası olan Uzun, ramazan boyunca ramazan pidesi çıkardıklarını fakat eski ramazanlardaki adetlerin artık kalmadığını ifade etti.

Eskiden ramazanda yaşlı insanların özel pide siparişleri verdiklerini ve iftar vakitlerinde sıraya girerek pide aldıklarını ifade eden Uzun, bu geleneğin artık kalmadığını belirtti.

Ramazan ayında satışların ikiye katlandığını vurgulayan Uzun, ekmekte yaşanan rekabeti de değerlendirdi. Uzun, ekmekte yaşanan rekabetin kimseye bir fayda getirmediğini belirtirken, fırınların maliyeti düşürmek için kalitesiz ekmek sattığının altını çizdi.

Yıllardır ramazanda 9 çalışanı ile iftar açma geleneğini sürdürdüklerini ve dükkânın önüne attıkları masa ile komşu dükkânlarla birlikte iftar açtıklarını belirtti.

Haber; R. BAL