El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün işbirliği ile açılan ebru kursuna katılan öğrenciler Spor Sokak çıkışında bulunan zabıta noktası önünde sergi açtı. Sergi çevreden geçenlerin ilgisi ile karşılandı.



Kurs eğitmeni Ümran Öztürk Altundağ hafta içi 8 öğrenci ile 4 aylık bir sürede çalışmalar yürüttüklerini ve bunun sonucunda çıkan eserleri sergilediklerini belirttiği konuşmasında Düzce halkını sanata ilgiye davet etti.



Altundağ, "Kursa katılan öğrencilerimiz Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ciddi bir sertifika alıyorlar. Bunun yanında meslek sahibi oluyorlar, hobi edinmiş oluyorlar. Ayrıca ebru sanatı rehabilite açısından da insana faydalı. Herkesin bunu 1 seferliğine de olsa denemesini istiyorum." şeklinde konuştu.



Kursiyerlerden Ayşe Lermi ise ebru kursunun yararından bahsetti.



Lermi, “ ebru insanı rahatlatıyor. Herkesin bir hobisi olsun. Aldığımız MEB onaylı sertifika ile kurs bile verebiliyoruz. Ebrunun yapılışı çok dikkatimi çekti. Renklerin su yüzeyindeki dağılışları hoşuma gitti ve oradan ilgim başladı.” ifadelerini kullandı.



Kurs eğitmeni Ümran Öztürk Altundağ Öncü TV izleyenleri için bir ebru yaparken meraklı gözler de bu sanatı ilgiyle takip etti. Altundağ, gelecek dönemde hafta sonunu da kapsayan kurslarının olacağını belirtti ve Düzce halkını kursa katılmaya davet etti.