Beyciler Sapağındaki sorunlar yumağına bir türlü çözüm bulanamadı. Esnafın ve vatandaşların şikayetlerini sık sık ekranlara getirmemize karşın hiçbir yetkili harekete geçmedi. Sıkıntılarını birçok kez dile getiren esnaflar bugüne kadar hiçbir yetkilinin gelip sorunlarını dinlememesinden şikayetçi.

Seçimlerin yaklaştığı ve partilerin mahalle gezilerine başladığı bu dönemde esnaflar oy istemeye gelecek olan partilileri mahalleye sokmamakta kararlı.

Ters şeridi engellemek için konulan bariyerlerin bir çözüm sağlamadığını savunan esnaflar, bariyerler nedeniyle daralan yolda bir kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Bariyerlerin yolun girişini daralttığını, durakların ve yaya geçitlerinin de bariyerlerin arkasında kaldığını söyleyen esnaflar, yolun tehlikesine dikkat çekti.

Manav dükkanı işleten Sedat Karson, yetkililerin sorumsuz davrandığını birçok kez sorunlarını dile getirmelerine karşın dikkate alınmadığını söyledi. Mahallesine hiçbir hizmetin gelmediğini savunan Karson, siyasi partilerin oy istemeye gelmemesini istedi.

 



Oy istemeye kesinle gelmesinler!

 



Karson, "Burası hep sıkıntı, gündeme getiriyoruz ama ilgilenen yok. Belediyeye gidiyoruz topu karayoluna atıyor. Birinin daha canının yanmasını mı bekliyorlar. Ak partiye oy vermiş biri olarak çok üzülüyorum. Verdiğim oyada bana da yazıklar olsun. Getirdik başımıza kesinlikle ilgilenmiyorlar. Benim mahalleme belediye olarak yapılan hiçbirşey yok. Belediye durakları yok. Burada vatandaşlar bariyerlerden atlayarak karşıya geçiyor. Vali belediye sesleniyorum burasıyla ilgilensin. Çok sorumsuz davranıyorlar dikkate almıyorlar. İnsanları dikkate alsınlar. Bu insanlar onları bu makamlara getirdi. Biz bireyiz, isteyeceğiz. Yunanistan'a mı gidip isteyelim. Ne belediye başkanı ne vali uğradı. Kimse ilgilenmiyor. Oy istemeye gelecekler kesinle gelmesin."dedi.

Burası üvey evlat mı?

Bir diğer esnaf Aşkın Altaş ise yetkililerin seslerine kulak vermemesinden yakındı.

Altaş, "Şikayetmizi çok dile getirdik ama hiçbir sonuç alamadık. Aynı tas aynı hamam devam ediyor. Geçen kaza oldu 21 yaşındaki gencimiz vefat etti. Tırcının da değil, ölenin de değil, suçlu yetkililerin. Kaldırım yok. Yaya geçitleri yok. En azından girişi 10 metre genişletmeliler. her yeri yapıyorlar da burayı neden yapmıyorlar burası üvey evlat mı?"diye konuştu.

Haziran ayında bariyerler nedeniyle dar olan sokağa dönüş yapan Tır, Bisiklet sürücüsü Murat Palavra'yı altına almış ve bisiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetmişti. Bariyerlerle kapatılan yolda tes şerit ihlalleri göze çarparken, yolda yayalar için kaldırım da bulunmuyor. Duraklar ve yaya geçitleri de bariyerlerin arkasında kalıyor.

 

Haber: S. KAŞKIR