Son ayların en fazla gündem oluşturan konularının başında gelen madde bağımlılığı ve hırsızlık olayları vatandaşı da isyan noktasına getirdi. İsyanın son adresi ise kalıcı konutlarda bulunan iş merkezleri oldu.
Her geçen gün kullanımı alt yaş gruplarında daha da yaygınlaşan madde bağımlılığı atıl binalarda kendini daha çok gösteriyor. Özellikle 3 tane okula yakın olan Kalıcı Konutlar 7. Bölgedeki iş merkezi tehlike oluşturuyor. İlk ve ortaöğretim çağındaki çocukların hemen ayaklarının altındaki iş merkezinde yaşanan bu çirkin olaylar en sonunda esnafa da isyan bayrağı açtırdı.

 

Esnaf sesini pankartla duyurmaya çalıştı

 

Daha önce birçok kez gündeme gelen ve haberlerimizde yer verdiğimiz atıl durumdaki iş merkezlerinin mevcut sorunlarının çözümüne yönelik esnafın attığı adımlar yeni bir boyut kazandı. Kurumlar arasında gidip gelen açıklamaların birbirini takip ettiği atıl durumdaki kalıcı iş merkezlerinde sıkıntıların aşılması için herhangi bir girişim olmayınca esnaf iş merkezine astığı pankartla adeta sessiz bir çığlık atarak tepkisini dile getirdi.

 

 

İş merkezinin ön cephesine esnaflar tarafından asılan pankarta “Verdiğimiz vergiler ne kadar kutsalsa bu bina vatana o kadar ihanettir” yazıldı. Tepki vatandaşlar tarafından da destek gördü.

Atıl binalar büyük sorun!

Hatırlanacağı gibi söz konusu iş merkezine önce Düzce Üniversitesi talip olmuş ardından binanın THK’na tahsis edileceği ifade edilmiş ancak sonunda İl Özel İdaresi’nin elinde kalmıştı. Gelinen son noktada ise daha önce talipleri olan binaların boş durdukça tadilat giderlerinin artması taliplerinin de kaçması ile sonuçlanmaya başladı.

Çaresiz esnafın tepkisiyle tekrar gündeme gelen iş merkezlerinin akıbetini gelecek günler gösterecek. Bakalım bu bina madde bağımlıların elinde harap olmaya devam mı edecek, yoksa vatandaş ödediği vergilerin karşılığında Düzce’ye yakışır bir binaya mı sahip olacak?