9 Ocak 2012 tarihinden itibaren esnafa kaldırımlara mal koyma yasağı getirilirken, bu uygulama nedeniyle mağdur olduklarını dile getiren bazı esnaflar önce belediyeye bugün ise esnaf ve sanatkarlar odasına çıktı. Oda başkanlarına şikayetlerini anlatan esnaflar, ortak bir çözüm yolu bulunmasını istedi. Oda başkanları adına konuşan Düzce Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı, sorunun her iki taraftan değerlendirilmesi ve halk mağdur edilmeden bir çözüm yolu bulunması gerektiğini söyledi.
Eğer bir adaletsizlik varsa bizi kimse durduramaz
Kayıkçı, “Düzce’mizin her geçen gün nüfusu artıyor. Kaldırımlar da malumunuz. Belediye ile bunun görüşmelerini zaten yaptık. İstanbul caddesi için teklif getiremeyiz. Ancak diğer yerlerle alakalı yapılacak olan karşılıklı görüşmelerde nasıl bir uygulamaya gidebiliriz bunu konuştuk. Belediye bunun ne kadarına müsaade eder bunu görüşmek isteriz. Terazinin iki kefesi var. Halkta da var esnaf da var. Bu düzenlemenin de birçok esnafa zarar verdiği de ortada. Bu da kaldırımın verdiği rahatlık gerçeği de ortadaysa ne kadar bir yer işgal ediliyor ne kadar isteniyor bunu belediye giderek izah edebiliriz. Eğer bir adaletsizlik varsa birine çektirip birine çektirmiyorlarsa o zaman bizi kimse durduramaz. Terazi adaletliyse gelin çözüm yolunu birlikte bulalım. Halkı da mağdur etmeden yapabileceklerimizi değerlendireceğiz. Yaya trafiğine engel olmayacak alanlarda iç mekânlarda trafiğe kapalı yerlerde belediyeden insiyatif isteme şekli var. Bunu beraber değerlendireceğiz.” dedi.
Kayıkçı, uygulamaya oda başkanlarının onay verdiği şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını da sözlerine eklerken, esnaflar tek tek söz alarak şikayetlerini dile getirdi.
50 yıldır ayakkabıcılık yaptığını belirten Vasfi Karabulut isimli esnaf, “geçmişte herkes benim gibi uysaydı şimdi böyle olmazdı.” derken bir diğer esnaf ise” kaldırımlar geniş. Vatandaşları rahatsız etmiyoruz. 1 metrelik bir alan verseler Düzce hayalet şehir olmaktan çıkar.” Diye konuştu.
Belediye ile görüşmelerde belediyenin açık kapı bıraktığını söyleyen İsmail Kuşçuoğlu isimli bir esnaf, ” biz gereken taahhütleri yerine getireceğiz." dedi. Kurunun yanında yaş yanmasın diyen hakan yıldırım isimli esnaf,” esnafla belediye arasında şart name imzalansın kurala uymayanlar cezalandırsın” diye konuştu.