Başbakan Erdoğan, 2.5 milyon esnafı temsilen Türkiye genelindeki esnaf ve sanatkar odaları başkanları ile meslek birlik başkanlarını kabul etti. Türkiye Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı (TESK) Bendevi Palandöken başkanlığında yaklaşık 90 kişilik esnaf temsilcisine, Gezi Parkı eylemleri sinevizyon eşliğinde anlatıldı. DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Ankara'daki temasları ve Başbakan Erdoğan'la yaptığı toplantının ayrıntıları ile ilgili açıklamalarda bulunmak üzere basın toplantısı düzenledi. Kayıkçı, Başbakan Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e esnafın sorunlarını ileterek emekli primleri, karayolları gibi konularda sözler aldıklarını dile getirdi.
Kayıkçı, "78 vilayetten gelen birlik ve federasyon başkanları olarak bir dizi ziyaretler gerçekleştirdik. Bunlardan biri Faruk Çelik'le olmuştur. Emeklillerden kesilen sosyal güvenlik destek pirimleri yüzde 10'a indirilme ve 65 yaş üstü olanlarında sıfırlama sözünü aldık. Muammmer Güler ve Başbakanımızla de görüşmemizde şöför esnafımızla alakalı 42 belgenin büyük çoğunluğunun yüksek paralarla verildiğini ilettik. Karayolları ile ilgili şikayetlerimizi dile getirdik. Sakarya'da olmayan uygulama bizde yapılıyor. Sakarya'nın yanından geçen yol şehir içi kabul edilmiyor, bizim burdaki yol şehir içi kabul ediyor. Bununla ilgili çalışma başlatıldığı söylediler. Bizim talebimiz üstgeçit, alt geçitlerle tedbirler alınsın, limitler ona göre belirlensin..
Başbakanımıza 12. aydan bu yana piyasanın hareketsiz olduğunu dile getirdik. Can suyu olan hiç faizsiz esnaf başına 50'er liralık kredi olduğunu belirttik."dedi.

Kayıkçı başbakan Erdoğanla yaptıkları toplantıda gezi parkı olayları ile ilgili izletilen sinevizyondan da örnekler verdi. Kayıkçı, bir takım marjinal grupların ülke huzurunu bozmak amacıyla destek verdiği eylemlerde ençok zarar gören kesimlerden birinin esnaf olduğuna dikkat çekti.

Eylem yapması gereken zarar görmüş esnaflardır

Kayıkçı, "Başbakanımız bize 20 dakikalık bir film izletti. Bu her türk insanın izlemesini arzu edeceğimiz bir film. 11 tane marjinal grup olduğunu ve polise tahrirkar davrandığını gördük. Orada izlediğimiz filmin içerisi gerçekten yürek yaralıyıcı. Türkiye'nin önünü ve hızını kesmek için yapılan işler. Gezi parkı bahane edilerek kitlesel bir eylem başarmıştır. Partinin sözcüsü değiliz ama gerçeleri söylemek zorundayız. Terörön bittiği dönemde Türkiye'nin batı illerinde bahanelerle başlamış huzuru ve istikrasını bozma çalışması olarak görüyorum. Burada eylem yapması gereken zarar görmüş esnaflardır. 15 gündür camı kapısı kırılan esnaf. Marjanal gruplara bizim gençlerimiz aldanmamalıdırlar. Alkol ve sigara yasasından bizim küçük esnafımız çok etkilnmiş ama isyan etmemiştir. Bu olayların başlangıcının 27 mayıs olması çok manidardır. 27 mayıs'ta menderes asılmıştır. Bu olayların başlamasıda bir takvime bağlanmıştır."dedi.

Haber: S. KAŞKIR