Kültür Mahallesi’nde bulunan Kültür Camii’si önünde farklı bir etkinlik vardı. Esnafı Koruma ve Kollama Projesi kapsamında Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve DESOB işbirliği ile yapılan proje kapsamında Cuma namazı çıkışında halkı bilinçlendirmek amacıyla broşür dağıtımı yapıldı. İşyerlerindeki hırsızlıklara karşı dağıtılan broşürlerle halk bilgilendirildi.

Broşür dağıtımı sırasında DTP memurlarına merak ettiği konular hakkında sorular soran halk, hırsızların davranışları hakkında bilgilendirildi.

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı yapılan bu proje kapsamında esnafların mağdur olmadan önce bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kayıkçı, “Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile beraber ortaklaşa yürüteceğimiz “ESNAFI KORUMA VE KOLLAMA” projesiyle, zaten zor şartlar altında çalışan esnaf ve sanatkârlarımızın ticari yaşamlarında karşılaşabilecekleri yeni nesil dolandırıcılık ve suçlara karşı mağdur olmadan önce bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Esnafımızın da güvenlik hizmetlerine sağlayacağı katkılarıyla daha huzurlu ve güvenli bir yaşam ortamı oluşacaktır.” Dedi.

Dağıtılan broşürde esnaflara yapılan uyarılardan bir kaçı,

- İşe alacağınız şahısları önceden iyice araştırın, özellikle yabancı uyruklu şahıslara karşı dikkatli olun.

- İşyerinizi hırsızlıklara karşı sigorta yaptırınız.

- Çalışma saatleri dışında çelik para kasalarınızda ziynet eşyası, para bulundurmayın.

- Vitrin camlarının darbelere dayanıklı uygun standartlarda olmasına özen gösteriniz. Gibi uyarılarda bulunuldu. 



Haber: G. KARDUZ