Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı, bayrama bir hafta kala belediyenin esnaflara verdiği kısmi kaldırım izni verdiğini duyurdu. Kayıkçı, bayramlardan bir hafta önce esnafların kendi dükkanlarının önünde tezgah açarak ürünlerini teşhir etme özgürlüğünün olduğunu söylerken, esnafı kaldırımda yürümek isteyen vatandaşı zor durumda bırakmaması konusunda uyardı.



Kayıkçı, " Biz esnaftan şunu rica ediyoruz ki müşterilerin geçebileceği yerler rahat olsun. Kaldırım tamamen serbest diye birşey yok" dedi.


DESOB Başkanı Kayıkçı, kısmi kaldırım serbestliğinin olduğunu ancak herhangi bir seyyar satıcının giderek bir esnafın dükkanının önüne tezgah açamayacağını söyledi. Daha önceki yıllarda sıkça yaşanan görüntünün bu sene olmasını istemeyen Kayıkçı, "panayır yeri" örneğini vererek böyle bir görüntünün yaşanmaması gerektiğini ve bunun için önlemler alındığını ifade etti.



Kayıkçı, " Her işyeri makul ölçülerde yine aynı meslek dalıyla ilgili belli bir alanı işgal edebilecek. Yani bir kuyumcunun önünde çorapçı, elbisecinin önünde şekerci olmayacak. Kimin işyeri varsa kendi işyerinin önüne kaldırım büyüklüğüne göre ürünlerini teşhir edebilecekler. Daha önceki panayır kültürü olmayacak. Herkes kendi işyerinin önündeki yeri kullanabilecek" şeklinde konuştu.



Bayramlar dışında esnafa verilen kaldırım yasağında esneklik sağlanması için taleplerini belediyeye ilettiklerini kaydetti.

 

Haber;E.Tınaz