Düzce Belediyesi İstanbul Caddesi’ndeki asfalt çalışmalarına devam ediyor.  Ticaret Lisesi kavşağından başlayan çalışmalarda var olan asfaltın 5 santimlik aşınım katmanı makine ile kazınarak kaldırılıyor. Ancak bu esnada kalkan toz, vatandaşları özellikle de esnafı rahatsız ediyor.İtfaiye araçları gün içerisinde yolu sulayarak toz kalkmasını engellemeye çalışıyor. Ancak esnaflara göre bu yeterli değil.

Kısa sürede kuruyan yolda kalkan toz nefes aldırmıyor. Esnaf gün boyu dükkanlarında temizlik yapmaktan bıkmış durumda. Toz nedeniyle müşterinin de gelmediği görüşünde olan, çalışmaların işlerini de etkilediğini dile getiriyor, çalışmaların akşam saatlerinde yapılmasının daha doğru olacağı ifade ediyor.

Bir esnaf, “ Zaten iş sıkıntımız var üstüne de bu geldi. Ak partililer kendilerini mi baltalamak istiyor anlamıyoruz. Dükkanı temizlemekten müşteri girmiyor. Zaten park sıkıntısı vardı böyle daha da berbat oldu. 15. Yüzyılda kalmışız gibi… Akşam yapılsa daha iyi olmaz mıydı.” diye konuştu.

İstanbul Caddesi’nin asfaltı acil olmadığı görüşünde olan esnaflar, çalışmaların 19 Mayıs’ta Düzce’ye gelecek olan Başbakan Davutoğlu için yapıldığını düşünmeden edemiyor.Esnaf başkandan çevre yolları açarak İstanbul Caddesi’nin trafik yükünü azaltmasını istiyor.

Haber;S.KAŞKIR